Alla Star Stable böckerna i ordning
Böcker

Alla Star Stable böckerna i ordning

Star Stable är ett av världens störta datorspel med över 700 000 aktiva spelare varje månad. Nu finns det även två bokserier baserade på spelet. Här kommer en lååång lista med alla böckerna i ordning.

Fotograf: Shutterstock

Star Stable är ett av världens störta datorspel med över 700 000 aktiva spelare varje månad. Nu finns det även två bokserier baserade på spelet. Här kommer en lååång lista med alla böckerna i ordning.

Ödesryttarna

I de hittills 9 böckerna i serien Ödesryttarna följer vi de fyra vännerna Lisa, Linda, Anne och Alex på den magiska ön Jorvik. Spännande äventyr, stark vänskap, hästar och magi är vad som kantrar serien om de hästälskande vännerna.

Möt författaren Helena Dahlgren 

 

 

Bok 1

Jorvik kallar

Helena Dahlgren

När Lisa och hennes pappa kör av färjan på ön Jorvik är det inte första gången Lisa kommer till en ny stad, ett nytt kompisgäng och en ny skola. De har flyttat många gånger på grund av hennes pappas jobb, men nu är det första gången de flyttar utan Lisas mamma som dog i en ridolycka. Väl på Jorvik förändras allt i Lisa liv, hennes kärlek för hästarna föda på nytt och hon dras in i ett maktkrig mellan de onda och goda krafterna på ön. Lisa är nämligen en av de fyra Ödesryttarna…

Bok 2

Legenden vaknar

Helena Dahlgren

När de fyra ödesryttarna med deras hästar är samlade på ön Jorvik kommer det goda att segra, så lyder sägnerna. Men Lisa och hennes vänner har svårt att ta det på allvar. Speciellt sedan Lisas häst och hennes pappa plötsligt försvann…

Vännerna ger sig ut i Jorviks magiska landskap för att söka svar.

Bok 3

Berättelsen från Jorvik

Helena Dahlgren

Någonstans på ön finns det någon som behöver Ödesryttatnas hjälp. Det är bråttom och vännerna rider mellan olika stall för att försöka ta reda på vad som hänt innan det är för sent.

En början på ett nytt spännande äventyr för tjejerna och deras hästar. Ju fler stall de besöker, desto fler blir frågorna.

Bok 4

Mörkret faller

Helena Dahlgren

Ödesryttarna står inför sin största prövning någonsin. Dark Cores mörka planer riskerar att förstöra hela den magiska ön Jorvik. Men Ödesryttarnas magiska magi är starkare än all ondska, om de bara lyckas behärska den… Men det tar tid, tid som vännerna inte har.

Bok 5

Skuggor över Jorvik

Helena Dahlgren

Under sommaren har vännerna gått skilda vägar och när de ses igen är inget som förut. Alla utom Alex verkar tvivla på deras uppdrag som Ödesryttare. Lisa drömmer om ett enklare liv i Texas och Linda kan inte sluta tänka på universitetet i Oxford. Och Anne bär på en hemlighet som hon inte vågar berätta för någon – inte ens för sina ödesryttarsystrar.

Bok 6

Mörkrets sång

Helena Dahlgren

När Ödesryttarna ger sig ut för att träffa sina druidvänner inser de att allt inte är som det ska på Jorvik. När Linda får en skräckinjagande vision av kala skogar och stor förödelse förstår tjejerna att det är upp till dem att rädda Jorviks magiska natur från total ödeläggelse.

Bok 7

Stallberättelser från Jorvik

Helena Dahlgren

Den magiska ön Jorvik är känd för sina stall och hästar. Problemet är bara att det finns så många … Och någonstans på ön så finns det någon som behöver Ödesryttarnas hjälp. Och det är brådskande. Ödesryttarna Linda, Alex, Anne och Lisa rider mellan öns olika stall för att försöka hitta svar på vad som hänt, innan det är försent.

Bok 8

Fången i Pandoria

Helena Dahlgren

Systerskapet är splittrat. Anne är försvunnen och har förlorat sin älskade häst Concorde. Tjejerna ger sig ut för att rädda Anne, men kommer de hinna innan det är för sent? De vet inte längre vem de kan lita på och hemligheter från förr hinner ikapp dem.

Bok 9

Aideens gåva

Den magiska hästrasen starbreeds som bara finns på ön Jorvik, är hotad. Det föds inte längre nya hästar och det sägs att det bara finns ett dräktigt sto kvar. Ödesryttarna ger sig av för att hitta hästen och dess ofödda föl, samtidigt märker de att mörka krafter vill ta över ön. För att hindra ondskan behöver de ta hjälp av en grupp som nyss var deras fiender. Aideens gåva är den tredjedelen i serien Ödesryttarna. 

Moorlandstallet

Moorland Riders är en bokserie om hästar, vänskap och stallhäng. Böckerna riktar sig till de som vill läsa om ett vardagligt liv i stallet. Böckerna utspelar sig självklart i Star Stable världen.

 

Bok 1

Den nya hästen

Catherine Hapka

Tolvåriga Layla är gärna i stallet även om hon känner sig utanför. Hennes gamla bästis verkar mest vilja vara med andra och Layla vill inte börja tävla som henns syster Jana gör.

Men en dag kommer en ny häst till stallet, Galaxy. Men stoet verkar inte riktigt förstå vanliga ridhjälper och inte ens ridlärarna kan rida henna. Men så fort Layla tittar på hästen är det som att de kan förstå varandra utan ord. Layla känner i hela kroppen att hon och Galaxy har ett alldeles speciellt band, det här är ju hästen hon alltid drömt om!

Bok 2

Hästtjuven

Catherine Hapka

Den årliga hästfestivalen ska hållas på Moorlandstallet, Ivy är förväntansfull och ser upp till de äldre tjejerna som ska vara med och tävla. Tänk om hon skulle vara med och tävla på hennes älsklingshäst Hero… Men plötsligt har en av tävlingshästarna försvunnit och Ivy blir inblandad i stölden. Om en hästtjuv rör sig kring stallet kommer inte tävlingarna kunna bli av. Ivy och hennes vänner måste göra allt för att hitta tjuven. Hästtjuven är den andra delen i serien Moorlandstallet.

Boktips

Spökhistorier från Jorvik

Boktips

Berättelser från Jorvik

En sida till? Fortsätt läs!