Böcker som får barnen att lämna skärmen
Inspiration

Böcker som får barnen att lämna skärmen

Har du också svårt att motivera ditt barn att slita sig från skärmen? Här tipsar vi om några böcker som erbjuder sysselsättning och kreativa aktiviteter för barn i blandade åldrar.

Av: Madicken Stjernlöf
Foto: Pexels

Har du också svårt att motivera ditt barn att slita sig från skärmen? Här tipsar vi om några böcker som erbjuder sysselsättning och kreativa aktiviteter för barn i blandade åldrar.

Bok 1

LasseMajas uppdragsbok: En fågel i varje holk

Martin Widmark och Helena Willis

I Valleby är det dags för en snickartävling! Vem har byggt den finaste fågelholken? Förutom en ny berättelse från Valleby finns här också roligt pyssel och knåp att lösa. För den som klarat pysslet väntar en medalj!

Passar 6-9 år.

Bok 2

Stora pysselboken: Återbruk

Karin Andersson

Stora pysselboken: Återbruk är full av inspirerande projekt! Med tydliga steg för steg-bilder, grundlig genomgång av material, saker som är bra att ha och tips och tricks från pysselproffset Karin Andersson. Materialen som används i boken är sådant som alla redan har hemma. En perfekt bok som kan sysselsätta barn som behöver en paus från skärmen.

Passar 6-9 år.

Bok 3

Jag grejar alltså finns jag

Elin Ek

I Jag grejar alltså finns jag får Elin Eks inre trettonåring verkligen bubbla ut! Att ”greja” blir något mer än vanligt pyssel, det blir en kaxig självständighetsförklaring, ett sätt att säga: Det här är jag! Och jag tar ingen skit. Här får du bland annat tips på hur du enkelt och billigt kan skapa personliga och användbara saker till dig själv, ditt rum eller andra.

Passar 9-12 år.

Bok 4

96 fakta om Taylor Swift

Arie Kaplan och Risa Rodin

En lättläst bok fullpackad med fakta från Taylor Swifts barndom på en julgransodling, teatergruppen, karaoketävlingar, första resan till Nashville ända fram till idag. Dessutom sidor med snabba fakta, citat, kluriga quiz och sidor för anteckningar och egna tankar.

Passar 9-12 år.

Bok 5

Teckna hjältar och monster

Esbjörn Jorsäter

Teckna hjältar och monster är den senaste titeln i Esbjörn Jorsäters storsäljande Teckna-serie. Här får vi ta del av Esbjörn Jorsäters framgångsrika pedagogik från tidigare böcker i Teckna-serien. Boken är en inspirerande och lättillgänglig handledning i hur man steg för steg tecknar hjältar och monster från myternas värld.

Bok 6

Majas lilla gröna

Lena Andersson

Lena Anderson kan som ingen annan gestalta glädjen i odlandet och levandegöra de växter vi har omkring oss. Majas lilla gröna utkom redan 1987 och har älskats av flera generationer barn. Nu kommer äntligen en lätt bearbetad nyutgåva av boken. En härlig inspirationsbok som visar hur lustfyllt och roligt det kan vara att odla och plantera tillsammans.

Passar 3-6 år.

Bok 7

Pärlcraft: Mönster för pärlplattor

En bok för alla lekglada och pysselsugna fans av Minecraft. Här finns pärlmönster för allt från creepers, mobs, blocks och hela vägen till den rysliga Herobrine. Perfekt för när du behöver koppla bort från skärmen, men ändå vill crafta.

Passar 3 år och uppåt.

En sida till? Fortsätt läs!