Faktaböcker för barn som gör er till experter på allt
Bild ur Sagoyoga av Filippa Odevall och Karin Lundström Faktaböckerna som gör dig och ditt barn supersmarta
Böcker

Faktaböckerna som gör dig och ditt barn supersmarta

Hur många tänder har en haj? Och vad heter planeterna i vårt solsystem? Här är faktaböckerna för 3-6-åringar som gör er båda till experter.

Av: Elsa Sjögren

Hur många tänder har en haj? Och vad heter planeterna i vårt solsystem? Här är faktaböckerna för 3-6-åringar som gör er båda till experter.

1. Jorden runt: Hajar av Sarah Sheppard

hajar av Sarah Sheppard
Lär er allt om de fascinerande och skrämmande varelserna som överlevt den stora meteoriten, massutdöenden och istiden. Lär känna hajarna, titta på kartor och få tips om hur ni undviker att möta en haj.

Boken finns här.

2. Floras naturpysslor av Kristina Digman


Väck skaparlust och fantasi genom att pyssla i naturen tillsammans. Flora visar hur blad och frön kan bli fåglar och fiskar och hur kottar och stenar blir till ugglor och harar.

Boken finns här.

Läs mer: 10 ABC-böcker som lär ditt barn om alfabetet

3. Handbok för molnskådare av Linnéa Krylén

Boken guidar genom molnens värld. Varvat med fakta om olika molnarter och deras kännetecken får man lära sig hur ett moln blir till, vad moln har för påverkan på vårt klimat, hur man kan läsa av vädret genom att betrakta molnen och hur moln har inspirerat konstnärer genom historien.
Kort sagt allt man någonsin velat veta om moln!

Boken finns här.

4. Min första faktabok om bilar av Anders Nyberg

Min första faktabok om bilar
En faktabok för den fordonsintresserade. Alla typer av bilar är med: snabba bilar, polisbilar, brandbilar, lastbilar, gamla och nya bilar. Lär er vad som finns bakom plåten, vad som händer om bilen går sönder och hur bilar kan komma att se ut i framtiden.

Boken finns här.

5. Små utforskarna: I rymden av Ruth Martin och Allan Sanders

Små utforskarna: i rymden
En bilderbok full av spännande fakta om rymden. Följ med genom solsystemet och lär er om planeter, månar, kometer, svarta hål, månbilar och satelliter.

Boken finns här.

Missa inte! 20 barnböcker som får fantasin att skena

6. Pruttresan: sagan genom landet inuti av Lillan Ericsson

Vad är det för spännande värld som döljs inuti din kropp? Ta en tugga och följ sedan med din mat på dess väg genom dig. Ett fantastisk äventyr som slutar i en ljudlig prutt! Med text och illustrationer av Lillan Ericsson och korta fakta om magsäcken, tunntarmen, tjocktarmen och ändtarmen, är det här en lärorik saga som passar perfekt att läsa tillsammans med ditt barn.

Boken finns här.

7. Nyfiken på djur

Nyfiken på djur
Möt hela världens djur i den här detaljerade och illustrerade faktaboken. Ni får lära er vad ett djur är, hur olika djur lever, äter, låter och föder sina ungar. Kan både läsas som pekbok för yngre barn och faktabok för äldre.

Boken finns här.

8. Pelle Svanslös skola: Katastrofboken av Maria Frensborg och Ingrid Flygare

Pelle Svanslös skola: Katastrofboken
I fem korta berättelser med tillhörande faktarutor får Pelle Svanslös och läsaren lära sig hur man håller sig säker i trafiken, i vattnet, när man är nära eld och när man går vilse. Ni får även lära er om 112, sjuksköterskor, brandmän och poliser i Pelle Svanslös värld.

Boken finns här.

9. Sagoyoga av Filippa Odevall och Karin Lundström

Sagoyoga
Innehåller fem sagor som på ett lekfullt sätt introducerar ditt barn för yoga. Härma allt från flygplan till fjärilar samtidigt som du tränar balans, smidighet, andning, styrka och avslappning. Dessutom innehåller boken fakta om yoga, andning, meditation och illustrationer som visar hur de olika yogapositionerna går till.

Boken finns här.

10. Bajsboken av Pernilla Stalfelt

En riktig klassiker som aldrig går ur tiden! Prutt och bajs är roligt tycker nästan alla barn men inte vuxna. Många vuxna blir ledsna om man säger bajskorv rakt ut. På sitt egna befriande knasiga sätt beskriver Pernilla Stalfelt i ord och bild alla bajsets former och funktioner.

Boken finns här.

Faktaböckerna som gör dig och ditt barn supersmarta

Lär er om rymdfärder, farliga expeditioner, spännande forskningsresor och en och annan irrfärd. Sarah Sheppard går i upptäckarnas och äventyrarnas spår i den här boken som bjuder på både spännande fakta och roliga små reflektioner.

Boken finns här.

Läs mer