Lär er om rymdfärder, farliga expeditioner, spännande forskningsresor och en och annan irrfärd. Sarah Sheppard går i upptäckarnas och äventyrarnas spår i den här boken som bjuder på både spännande fakta och roliga små reflektioner.
Hur många tänder har en haj? Och vad heter planeterna i vårt solsystem? Här är faktaböckerna för barn som gör er båda till experter.
Hur många tänder har en haj? Och vad heter planeterna i vårt solsystem? Här är faktaböckerna för barn som gör er båda till experter.
Tv-succén Historien om Sverige med Farah finns också i bokform. Här agerar Farah Abadi guide genom Sveriges spännande historia. I del ett får läsaren lära sig om istidsjägare, bronssmide och vikingatåg som tog sig utanför Sveriges gränser. En enkel faktabok för 6–9-åringar som kan växa historieintresset hos vem som helst.
Bok nummer två i Andreas Palmaers serie True Crime tar upp 10 brottsfall från verkligheten och berättar hur de sedan löstes. Här utlovas spännande och lite läskig läsning för barn i mellanstadieåldern. De fantastiska bilderna är gjorda av Henrik Jonsson, som bland annat illustrerat Pax-serien.
Passar barn 9-12 år.
Världen är full av häftiga djur. I den här boken har Jens Hansegård samlat djur som nära nog har superkrafter. Till exempel paddleguanen som kan skjuta giftigt blod ur ögonen och dubbelkamsbasilisken som kan springa på vattnet. Boken är fylld med nervkittlande fakta och Anders Nybergs illustrationer. Perfekt för den som lästränar.
Passar 6–9 år.
Under alla tider har universum fascinerat oss människor! Vi har tittat upp på kvällshimlen och sett stjärnor, planeter, vår måne och ibland även vår galax, Vintergatan. Men hur ser egentligen vårt solsystem ut? Och vad finns bortanför solsystemet? Fakta om Rymden är en guidad tur med Peter Ekberg – från solen, vår egen stjärna, förbi de åtta planeterna, asteroider och kometer! Dessutom finns en liten ledsagare som håller en i handen och kommenterar det man får ser. Faktan ackompanjeras av Anders Nybergs intresseväckande illustrationer, i vilka både stormar och regnande svavelsyra skildras.
Denna lättlästa faktabok passar för 6-9 år.
I naturen vill alla äta – insekterna, fåglarna, fiskarna och rävarna. Alla är de hungriga, alla riskerar de att falla offer för någon annans hunger. En efter en äter djuren upp varandra och skapar tillsammans en hisnande lång näringskedja. I naturboken Alla äter alla bjuder varje uppslag på en historia om ett bedårande, våldsamt och hungertörstande djur. Förtjusande och skräckspäckad läsning för stora och små!
Passar 3-6 år.
Efter mellanmålet ska Vega kasta bananskalet i den bruna påsen, belägen under diskbänken. Men vad händer egentligen med bananskalet sedan? Vad händer med alla metallförpackningar och glasburkar som man slänger i olika kärl? Vega misstänker att Fredde vet! Fredde, som är Vegas granne, arbetar nämligen som renhållningsarbetare. Vega får hänga med i Freddes sopbil och se sopornas resa genom staden. I boken får man följa med till avfallsanläggningen och återvinningscentralen och lära sig mer om återvinning och källsortering. En kul och intressant faktabok med välgjorda illustrationer, för den som vill veta mer om hur resurser kan tas tillvara på för ett hållbarare samhälle! Boken ingår i serien Vega upptäcker staden, en faktaserie om hur staden fungerar.
Passar 3-6 år.
Ett virrvarr av hjältar, gudar och monster – i denna bok presenteras tolv mytologiska världar! Ackompanjerat av detaljtäta och roliga illustrationer, ges glimtar av otroliga historier som under årtusenden gått från mun till mun världen över.
Översättare: Björn Wahlberg
Vilka var egentligen renässansens mest nyskapande vetenskapare och uppfinnare? I denna första bok i bokserien Alla tiders besvaras en massa frågor man inte visste att man hade, som vem den förste regenten att sitta på en vattentoalett var eller hur man egentligen bygger en storslagen takkupol. Serien bjuder på en resa genom tiderna, där välkända som okända tänkare, monarker och uppfinnare presenteras. Renässansen är seriens första stopp! Passar 9-12 år.
Vi måste värna om vår fantastiska planet! Det är själva andemeningen i denna bok, som grundar sig på den rosade Netflix-serien ”Our planet”. Skilda livsmiljöer samt olika växt- och djurliv skildras här genom hisnande fotografier och bedårande illustrationer. Hur hänger egentligen kyliga islandskap, gassande öknar, trånga regnskogar och öppna hav samman? Detta och mycket mer utforskas i denna paketutgåva som uppskattas av hela familjen!
Översättare: Björn Wahlberg
Pengar är något som vi alla måste förhålla oss till. Men det är också rätt så abstrakt. Tur då att det finns en bok som förklarar saker som banker, inflation, styrränta och amortering. Så funkar pengar är sprängfylld av fakta, berättelser och spännande kuriosa. Aldrig har nog ekonomi varit så enkelt och roligt.
Passar för 6–9 år, men kan behövas läsas av alla.
I Frans fiskebok får du bland annat lära dig om olika fiskarter, om hur du knyter fiskeknutar och gör egna fiskedrag. Boken är fylld med fiskefakta, knep och knåp som bejakar de första stora ögonblicken för en nybörjarfiskare.
I den här boken får du reda på saker du behöver veta för att leva på jorden. Humor, kärlek, fakta och filosofiska funderingar varvas i denna magiskt illustrerade bok. Oliver Jeffers började skriva den till sin nyfödda son för att förklara hur allt här på jorden funkar. Den passar lika bra för den unga läsaren som för den vuxna.
Hur funkar Sverige egentligen? Vem är det som bestämmer över alla tio miljoner människor som bor här? Och vilka är vi som bor här? Allt detta och mycket mer får du reda på i Så funkar Sverige. Matilda Westerman har en bakgrund inom bland annat utbildningsdepartementet och BRIS. Pedagogisk guidar hon barnen (och oss) genom hur Sverige är uppbyggt.
Finns det några likheter mellan ett snabbt tåg och en snabb cykel? Vad har fordon i extrema miljöer gemensamt? Det här är en fordonsbok för nyfikna i alla åldrar! Här finner ni rymdfarkoster, ubåtar, snöskotrar, traktorer, monstertruckar och mycket med. Frossa i knasiga och spännande fakta i den här boken som är fylld med massor av snygga och förklarande bilder.
En fullmatat samlingsbok med fem böcker i serien om Jordens fakta. Lär er om jordens tuffaste djur, försvunna skatter, mystiska platser, utdöda djur och alla möjliga rekord. Fakta blandas med spännande berättelser för lätt och rolig läsning.
Lär er allt om de fascinerande och skrämmande varelserna som överlevt den stora meteoriten, massutdöenden och istiden. Lär känna hajarna, titta på kartor och få tips om hur ni undviker att möta en haj.
Väck skaparlust och fantasi genom att pyssla i naturen tillsammans. Flora visar hur blad och frön kan bli fåglar och fiskar och hur kottar och stenar blir till ugglor och harar.
Boken guidar genom molnens värld. Varvat med fakta om olika molnarter och deras kännetecken får man lära sig hur ett moln blir till, vad moln har för påverkan på vårt klimat, hur man kan läsa av vädret genom att betrakta molnen och hur moln har inspirerat konstnärer genom historien.
Kort sagt allt man någonsin velat veta om moln!
En faktabok för den fordonsintresserade. Alla typer av bilar är med: snabba bilar, polisbilar, brandbilar, lastbilar, gamla och nya bilar. Lär er vad som finns bakom plåten, vad som händer om bilen går sönder och hur bilar kan komma att se ut i framtiden.
I fem korta berättelser med tillhörande faktarutor får Pelle Svanslös och läsaren lära sig hur man håller sig säker i trafiken, i vattnet, när man är nära eld och när man går vilse. Ni får även lära er om 112, sjuksköterskor, brandmän och poliser i Pelle Svanslös värld.
Innehåller fem sagor som på ett lekfullt sätt introducerar ditt barn för yoga. Härma allt från flygplan till fjärilar samtidigt som du tränar balans, smidighet, andning, styrka och avslappning. Dessutom innehåller boken fakta om yoga, andning, meditation och illustrationer som visar hur de olika yogapositionerna går till.
Lär er om rymdfärder, farliga expeditioner, spännande forskningsresor och en och annan irrfärd. Sarah Sheppard går i upptäckarnas och äventyrarnas spår i den här boken som bjuder på både spännande fakta och roliga små reflektioner.