Alla böcker om mössen Musse & Helium
Boktips

Alla böcker om mössen Musse & Helium

Följ med på äventyr tillsammans med Musse & Helium. Vi vet att det kan vara svårt att ta reda på i vilken ordning alla böcker kommer, så därför kommer här en komplett guide.

Av: Clara Wallin
Illustration: Från "Kärlekens film - en godnattsaga" av Camilla Brinck

Följ med på äventyr tillsammans med Musse & Helium. Vi vet att det kan vara svårt att ta reda på i vilken ordning alla böcker kommer, så därför kommer här en komplett guide.

Bok 1

Mysteriet med hålet i väggen

Camilla Brinck

Musse & Helium har på något konstigt sätt hamnat hemma hos Camilla. när mössen en dag hittar ett hål i väggen börjar ett nytt och spännande äventyr. De landar i en värld helt olik vår som kallas för Djurriket, i Djurriket är Musse & Helium prins och prinsessa, och därför får de ett mycket viktigt uppdrag. Det måste hitta den försvunna Guldosten och säkra Djurriket från de elaka Duvjägarna.

Bok 2

Jakten på guldosten

Camilla Brinck

Det är bara Musse & Helium som kan rädda Djurriket och dess invånare från de onda Duvjägarna. Och allt hänger på att de hittar Guldosten. I den spännande jakten stöter mössen på många hemligheter och överraskningar. Det blir ingen lugn start på äventyret för våra små vänner. Men nu är de på väg…

Bok 3

Äventyret i Lindrizia

Camilla Brinck

Följ med mössen in i den magiska världen Lindrizia, prinsessan Frahs vackra rike. Där bor även det hemska smömonstret Galaha, om han fåt tag på Musse & Helium är deras äventyr över… Kommer de hitta spåren som leder de till deras föräldrar och guldosten?

Bok 4

I Duvjägarnas klor

Camilla Brinck

Musse & Helium är på väg in i Djurriket igen, men den här gången med katten Sigge. Med prinsessans Frahs hundar svävar de över det snötäckta Lindrizia.

I Djurriket kan vad som helst hända och i det här äventyret stöter de små mössen på sköldpaddor, sovdrakar och pratande båtar. Kan Musse & Helium ta sig förbi alla utmaningar och rädda invånarna i Djurriket en gång för alla?

Bok 5

Den sista kampen

Camilla Brinck

De två mössen Musse & Helium må vara små men de är modiga.. Just nu är de inlåsta i en mörk källare i Duvjägarnästet, men de ger inte upp. Duvjägarna hotar med att skada katten Sigge om de inte hjälper jägarna att hitta Guldosten.

Som tur är får de hjälp från oväntat håll och frågan är: kommer de bli de goda eller onda som hittar Guldosten?

Bok 6

Den hemlighetsfulla världen

Camilla Brinck

Äntligen har mössen hittar Guldosten och räddat Djurriket från de elaka Duvjägarna. Men än har de inte hittat sina föräldrar, doftspåren har upphört och föräldrarna är fortfarande försvunna. Det verkar som att de kan befinna sig i Människovärlden… Musse & Helium måste än en gång ge sig ut på en farlig resa.

Bok 7

En oväntad vändning

Camilla Brinck

Sökandet efter Musse & Heliums föräldrar har lett mössen till Människovärlden. Men nu har de kraschat på en ö i havet och är omringade av den farliga fladdermöss. Mössen är modiga, men hur ska de ta sig ur den här knipan?

Bok 8

Uppdrag på djupt vatten

Camilla Brinck

Musse och Helium är på nya äventyr. Spåren efter mössens föräldrar leder de till nya världar och vänner. Men i vattenvärlden Splashomanien väntar en obehaglig överraskning. Plötsligt står Musse och Helium återigen öga mot öga med en Duvjägare.

Bok 9

Den låsta portalen

Camilla Brinck

Musse och Helium står inför ett svårt uppdrag. De måste hitta den gråtande flickan och sina föräldrar. Problemet är att spåren flickan och föräldrarna verkar leda åt olika håll. Vilken väg ska de ta?

Boktips

Pyssla med Musse&Helium

Boktips

Godnattsagor med Musse&Helium

En sida till? Fortsätt läs!