Boktips för den äventyrslystna Zelda-fantasten
Boktips

Boktips för den äventyrslystna Zelda-fantasten

Zeldafantaster se hit! Bokiño tipsar om fantastiska böcker i riktig Zelda-anda. Låt dig fångas i bokäventyrens spännande värld och skippa skärmen för en stund.

Av: Clara Wallin
Fotograf: Shutterstock

Zeldafantaster se hit! Bokiño tipsar om fantastiska böcker i riktig Zelda-anda. Låt dig fångas i bokäventyrens spännande värld och skippa skärmen för en stund.

Bok 1

Murtagh

Christopher Paolini

Murtagh och hans drake Törne ger sig ut på äventyr där de måste besegra en mystisk häxa. Förhoppningsvis är det en prövning som kan hjälpa honom att hitta tillbaka till sig själv.

Murtagh är en fristående uppföljare på serien om Eragon. Den kan som sagt läsas fristående men blir kanske ännu bättre som man tidigare läst de tidigare delarna.

Översättare: Lottie Eriksson

Bok 2

Omöjlig magi

Elin Säfström

Omöjlig magi är den andra delen i serien Sunnanvinda, en serie om vänskap och magi.
Mirandas katt leder henne över åkrarna till ödehuset Sunnavinda. Där väntar hemligheter, prövningar, magiska krafter och William. William som också älskar böcker kommer att bli en nära vän till Elin…

Bok 3

Född till hjälte

Percy är en 12åring med ADHD och dyslexi, han har lite problem med sin verklighetsuppfattning.

Tänk om det skulle vara så att de grekiska gudarna lever och går runt på gatorna som oss. Tänk om de grekiska gudarna kan få barn med nutidens människor. Kan det vara därför man får dyslexi, för att man egentligen är programmerad att läsa det grekiska alfabetet. Som barn till en grekisk gud är man också född till hjälte och behöver vara annorlunda. Född till hjälte är ett actionäventyr i de grekiska gudarnas anda.

Översättare: Anders Bellis
Bok 4

Pärlbäraren

Maria Hellbom

Klara tillbringar sin sommar i hennes föräldrars hemstad. Hon blir vän med den magiska älgen Reynir och upptäcker en förtrollad skogsvärld bara hon tycks kunna se. Tillsammans med sin nya vän Aron upplever hon skimrande magi, hämnd och försoning.

Bok 5

Uppvaknandet

E.P. Uggla

Uppvaknandet är det första delen i serien Drakar & Demoner, serien utgår från den värld som skapats i rollspelet Drakar och demoner.

Tamea har aldrig känt sig bekväm att vara dotter till en rik familj. Hon tycker inte om att ha dyra klänningar och smycken, hon vill hellre öva svärdsteknik med sin storebror. En dag kallas hennes bror iväg på ett hemligt uppdrag, och Tamea lämnar sitt trygga liv innanför stadsmurarna för att leta rätt på sin bror. Utanför muren möter hon en värld som är långt ifrån det liv hon lever i borggården och inser snart att hon är chanslös på egen hand ute i vildmarken. Hon tar hjälp av ankan Gizma och alven Verven, men kan hon verkligen lita på deras resesällskap?

En sida till? Fortsätt läs!