Skratta så du gråter - en snabbguide till alla Kapten Kalsong-böcker
6 till 9 år

Skratta så du gråter - en snabbguide till alla Kapten Kalsong-böcker

Kapten Kalsongs galna äventyr, humor och tungvrickande språk tar hela världen med storm. Så varför inte läsa hela bokserien? Skriv ut vår snabbguide till böckerna och checka av varje ny bok ni läser.

Av: Elsa Sjögren

Kapten Kalsongs galna äventyr, humor och tungvrickande språk tar hela världen med storm. Så varför inte läsa hela bokserien? Skriv ut vår snabbguide till böckerna och checka av varje ny bok ni läser.

1. Kapten Kalsong

Kapten Kalsong
I den första boken i serien möter vi George och Harold för första gången. De är drygt tio år gamla och ritar en tecknad serie om den coola superhjälten Kapten Kalsong, utrustad med ”kalsongkraft” för att besegra skurkarna. Alla älskar serien förutom den elaka rektorn Mr Krupp. George och Harold hypnotiserar rektorn som förvandlas till deras egen superhjälte. Iförd endast vita kalsonger rusar han ut för att kämpa för sanning och rättvisa — utan några som helst krafter.

Boken finns här.

Tralala!

Fler boktips från oss i inkorgen

2. Kapten Kalsong och den stora toalettattacken

kapten kalsong och den stora toalettattacken
George och Harold riter en till superserie, den här gången om anfallande, talande toaletter från yttre rymden. En mixtrad kopiator omvandlar deras endimensionella bilder till tredimensionella kopior som lever och andas — och plötsligt har de skapat en armé av hungriga toaletter. Rektorn Mr Krupp förvandlas åter igen till superhjälten Kapten Kalsong för att försöka stoppa de köttätande wc-stolarna.

Boken finns här.

Läs mer: 9 moderna superhjältar vi inte får nog av

3. Kapten Kalsong och invasionen av de osannolikt ondskefulla mattanterna från yttre rymden

Kapten Kalsong och invasionen av de osannolikt ondskefulla mattanterna från yttre rymden
Det är något skumt med de nya mattanterna på skolan. De ser ut som förklädda rymdvarelser och maten de lagar och serverar förvandlar eleverna till zombienördar. George och Harold gör sitt bästa för att övertyga Kapten Kalsong att ta sig an fallet — innan de alla blir rymdslavar.

Boken finns här.

4. Kapten Kalsong och professor Pruttenplotts prilliga plan

kapten kalsong och professor Pruttenplots prilliga plan
Georg och Harold får en ny lärare på skolan, en misslyckad uppfinnare vars knasiga namn ständigt väcker skratt. När inte ens eleverna kan hålla sig blir han helt galen. Kapten Kalsong och hans superkrafter behövs för att stoppa lärarens sjuka plan.

Boken finns här.

5. Kapten Kalsong och moster Medusas monstruösa mani

Kapten Kalsong och moster Medusas monstruösa mani
Av misstag lyckas George och Herald skapa moster Medusa, ett monster som är snabbare, smartare och ondare än någon annan varelse. Med sina robotar och farliga frisyr planerar hon att ta över världen. Alla som försöker stoppa henne får känna på Medusas kraftiga kalsongryck, och Kapten Kalsong är inget undantag.

Boken finns här.

6. Kapten Kalsong och den stora, stygga striden mot Robotsnorgubben, del 1: Alla snorkråkors slemmiga natt

Kapten Kalsong och den stora, stygga striden mot Robotsnorgubben, del 1: Alla snorkråkors slemmiga natt
I den sjätte boken vill Melvin Sneedy, skolans nörd och skvallerbytta, hämnas på George och Harold efter deras senaste påhitt. Melvin uppfinner en laserextraktor som ska kombinera honom och en robot till en stark robotkille. Men mitt i förvandlingen nyser Melvin till och snor kastas in i leken. Resultatet blir en superstark robotkille täckt i snor som blir starkare i influensatider.

Boken finns här.

Missa inte! Snabbguide till alla LasseMaja-böcker

7. Kapten Kalsong och den stora, stygga striden mot Robotsnorgubben. Del 2, Snorbotarnas skräckfulla straff

Kapten Kalsong och den stora, stygga striden mot Robotsnorgubben. Del 2, Snorbotarnas skräckfulla straff
Berättelsen tar vid där den förra boken slutade. Robotsnorgubben är besegrad men sprack i tre delar där varje del kom till liv. Tre Snorbotar sätter fart mot George, Harold, Kapten Kalsong och den nu åter normala Melvin. Våra hjältar har svårt att stoppa Snorbotarnas framfart men kommer på idén att bygga en tidsmaskin för att åka tillbaka till tiden innan Snorbotarna fick liv.

Boken finns här.

8. Kapten Kalsong och drabbningen med de diaboliska dubbelgångarna

Kapten Kalsong och drabbningen med de diaboliska dubbelgångarna
George och Harold har hamnat i en märklig tvärtom-värld där de goda blivit onda och de onda blivit goda. Till och med Kapten Kalsong. Med hjälp av Melvin Sneedys uppfinningar lyckas de ta sig tillbaka till sin egen värld. Men de onda dubbelgångarna följer med, inklusive Kapten Kalsongs onda tvilling Kapten Klantong.

Boken finns här

9. Kapten Kalsong och mobbarmaffians modiga motståndare

Kapten Kalsong och mobbarmaffians modiga motståndare
I den nionde boken åker vi fem år tillbaka i tiden och möter George och Harold som förskolebarn. När de plågas av ett gäng elaka mobbare finns där ingen Kapten Kalsong som kan hjälpa dem utan George och Harold måste förlita sig på sin egen list. Deras plan för att besegra mobbarna inkluderar några vänskapsband, en mystisk serietidning och ett par spökande byxor. Men planen går helt åt skogen och istället närmar sig jordens undergång.

Boken finns här.

10. Kapten Kalsong och de radioaktiva robotbrallornas ruskiga revansch

Kapten Kalsong och de radioaktiva robotbrallornas ruskiga revansch
Den galne professor Trimus Träckentork och hans tidsmaskin tar hela gänget fram och tillbaka i tiden. Dessutom råkar tidsmaskinen transportera världens största atombomb till tiden innan tiden ens fanns. Ett rafflande äventyr där du får lära dig om vad som egentligen låg bakom istiden, grottmålningarna och The Big Kablosh.

Boken finns här.

11. Kapten Kalsong och Turbotoans tyranniska vedergällning

Kapten Kalsong och Turbotoans tyranniska vedergällning
Efter äventyret i den förra boken är George och Harold ordentligt utmattade, men det är ingen ursäkt för att missa det superviktiga provet i skolan. Harold får veta att han måste gå om fyran medan George får gå vidare till femte klass. Därför reser de tillbaka i tiden till ett dygn innan provet. Men nu finns det dubbla uppsättningar av George och Harold, och dessutom ett hot från yttre rymden som närmar sig jorden.

Boken finns här.

12. Kapten Kalsong och den sanslösa skrönan om Sir Stinkbomb

Kapten Kalsong och den sanslösa skrönan om Sir Stinkbomb
Universums smartaste planet har exploderat och lite gegga från planeten har slungats ut i rymden för att landa framför fötterna på den onda gympaläraren magister Barsk. Som åt upp geggan och blev supersmart. Han lyckas göra ett gift som förvandlar vanliga och roliga barn till lydiga, duktiga och tråkigt perfekta barn. Mänsklighetens framtid ligger i George och Harolds händer.

Boken finns här.

Läs mer