Skratta så du gråter - en snabbguide till alla Kapten Kalsong-böcker
6 till 9 år

Skratta så du gråter - en snabbguide till alla Kapten Kalsong-böcker

Kapten Kalsongs galna äventyr, humor och tungvrickande språk tar hela världen med storm. Så varför inte läsa hela bokserien? Skriv ut vår snabbguide till böckerna och checka av varje ny bok ni läser.

Av: Elsa Sjögren

Kapten Kalsongs galna äventyr, humor och tungvrickande språk tar hela världen med storm. Så varför inte läsa hela bokserien? Skriv ut vår snabbguide till böckerna och checka av varje ny bok ni läser.

Bok 1

Kapten Kalsong

I den första boken i serien möter vi George och Harold för första gången. De är drygt tio år gamla och ritar en tecknad serie om den coola superhjälten Kapten Kalsong, utrustad med ”kalsongkraft” för att besegra skurkarna. Alla älskar serien förutom den elaka rektorn Mr Krupp. George och Harold hypnotiserar rektorn som förvandlas till deras egen superhjälte. Iförd endast vita kalsonger rusar han ut för att kämpa för sanning och rättvisa — utan några som helst krafter.

Bok 2

Kapten Kalsong och den stora toalettattacken

I bok 2 av Kapten Kalsong-serien blir George och Harold utestängda från skolans uppfinnartävling. Rektor Krupp, som har återgått till sin elaka vanliga jag efter att ha blivit befriad från hypnosen, vill undvika att upprepa förra årets kaos då deras uppfinning oavsiktligt limmade fast publiken vid sina stolar. Som hämnd genomför George och Harold strategiska förändringar av tävlingsapparaterna, vilket leder till förödande resultat. Som ett resultat av deras handlingar tvingas George och Harold sitta kvar efter skolan, och de påbörjar en ny superhjälteserie som handlar om talande toaletter från yttre rymden.

Bok 3

Kapten Kalsong och invasionen av de osannolikt ondskefulla mattanterna från yttre rymden

I bok 3 av serien upptäcker George och Harold något konstigt med de nya mattanterna på skolan. Dessa mattanter verkar vara förklädda rymdvarelser och deras mat förvandlar människor till zombie-liknande nördar. George och Harold försöker övertyga rektor Krupp om att det är ett jobb för Kapten Kalsong, för att undvika att alla blir fångade som rymdslavar.

Bok 4

Kapten Kalsong och professor Pruttenplotts prilliga plan

I bok 4 får George och Harold en ny lärare som är en misslyckad uppfinnare med ett knasigt namn. Trots att till och med eleverna på skolan skrattar åt honom blir han alltmer galen. George och Harold måste nu hitta ett sätt att stoppa hans vansinniga plan. Det är då Kapten Kalsong och hans superkrafter behövs för att lösa situationen.

Bok 5

Kapten Kalsong och moster Medusas monstruösa mani

I bok 5 av serien skapar George och Harold oavsiktligt moster Medusa, som visar sig vara snabbare, smartare och ondare än någon annan varelse. Moster Medusa har för avsikt att ta över världen med hjälp av sina skrämmande snabba robotar och farliga frisyr. Hon använder sin kraftfulla kalsongryck för att besegra alla som står i hennes väg, inklusive kapten Kalsong. Kommer moster Medusas skräckinjagande framfart innebära slutet för denna superhjälte?

Bok 6

Kapten Kalsong och den stora, stygga striden mot Robotsnorgubben, del 1: Alla snorkråkors slemmiga natt

I den sjätte boken av serien befinner sig George och Harold i en farlig situation. Melvin Sneedly, en skolnörd och skvallerbytta, är ute efter hämnd efter deras senaste påhitt. Melvin skapar en laser- extraktor för att kombinera sig själv och en robot till en superstark robotkille. Men under transformationen nyser Melvin och snor läggs till som en tredje komponent. Nu blir Melvin inte bara stark, utan även täckt av snor, och han växer sig större och starkare i takt med influensatiderna. Frågan är om Kapten Kalsong kan besegra detta slemmiga monster innan det förstör allt på sin väg.

Bok 7

Kapten Kalsong och den stora, stygga striden mot Robotsnorgubben, del 2: Snorbotarnas skräckfulla straff

Den sjunde boken tar vid direkt där den sjätte boken slutar: Robotsnorgubben blev besegrad, men sprack i tre stora stycken – där varje stycke strax kom till liv. Tre Snorbotar var födda, som alla satte fart mot George, Harold, Kapten Kalsong och den återtransformerade nörden Melvin.I sjunde boken fortsätter den hisnande jakten; Snorbotarna spottas ut i yttre rymden, men dyker snart upp igen, då mer hotfulla än någonsin! Hur ska våra hjältar undkomma deras skrämmande framfart? George föreslår att de genast bygger en tidsmaskin för att försöka backa till tiden innan innan Snorbotarna fick liv …

Bok 8

Kapten Kalsong och drabbningen med de diaboliska dubbelgångarna

George och Harold befinner sig i en konstig tvärtom-värld där de elaka är goda och de snälla är ondskefulla, inklusive deras egna dubbelgångare och Kapten Kalsong. Med hjälp av en uppfinning av Melvin Sneely lyckas de återvända till sin egen värld, men deras onda dubbelgångare smyger med som fripassagerare. Som om det inte vore nog har de också med sig Kapten Kalsongs onda tvilling, Kapten Klantong. Situationen verkar troligen sluta i katastrof.

Bok 9

Kapten Kalsong och mobbarmaffians modiga motståndare

Följ med tillbaka i tiden fem år och möt George och Harold, två vanliga förskoleklassare. De kämpar mot en elak grupp mobbare utan hjälp från Kapten Kalsong, så de måste använda sina egna knep. Tillsammans skapar de historiens smartaste plan för att besegra mobbarna med hjälp av vänskap, en mystisk serietidning och hemsökta byxor. Tyvärr blir deras plan hotad av den ondskefulle professor Träckentork, och nu verkar allt vara på väg mot Jordens undergång. Detta är den nionde fristående boken.

Bok 10

Kapten Kalsong och de radioaktiva robotbrallornas ruskiga revansch

Kapten Kalsong och eleverna George och Harold står i den tionde boken inför en avgörande strid mot radioaktiva robotbrallor, där hela universum är hotat. De transporteras genom tiden av galne professor Trimus Träckentork och hans tidsmaskin. I en oväntad vändning hamnar världens största atombomb i en tid före tidens existens. Detta äventyr avslöjar hemligheterna bakom istiden, grottmålningarna och skapandet av universum, med det viktigaste avslöjandet om varför vuxna är tråkiga och hatar när barn har roligt.

Bok 11

Kapten Kalsong och Turbotoans tyranniska vedergällning

Efter universums räddning i förra boken är Georg och Harold nu utmattade. Trots att de kämpat mot dinosaurier och kärnvapenbestyckade robotbrallor i olika tidsperioder, vill de inte missa skolan eller det viktiga provet. Tyvärr misslyckas Harold och måste gå om fjärde klass, medan George klarar betygen och går vidare till femman. För att ändra på detta beslutar de sig för en sista tidsresa till dagen innan provet. Dock upptäcker de att deras tidigare jagar fortfarande finns i dåtiden, vilket skapar en dubbel uppsättning vänner. Dessutom hotas jorden av ett farligt hot från yttre rymden som närmar sig i en snabb takt. Detta är den elfte boken.

Bok 12

Kapten Kalsong och den sanslösa skrönan om Sir Stinkbomb

George och Harold lever sina dagar med sina dubbelgångare, gårdagens George och Harold. De delar på skolan och trädkoja-spel, varannan dag. Men det finns potentiella problem. I Ohio händer något riktigt dåligt. Universums smartaste planet exploderade långt bort och en del av dess avfall hamnade framför magister Barsk, den elake gympaläraren, som åt upp det. Han blev superintelligent och skapade ett gift som förvandlar barn till tråkigt lydiga varelser. Nu ligger det på George, Harold och deras dubbelgångares (och även de vuxnas) axlar att rädda mänsklighetens framtid.

Tralala!

Fler boktips från oss i inkorgen

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på Bokiños nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

Läs mer