8 hysteriska böcker för barn som älskar

8 hysteriska böcker för barn som älskar "Dagbok för alla mina fans"

Glöm allt negativt du hört om roliga barnböcker. Humor är den bästa öppningen för barn som vill läsa. Släpp in humorn i bokhyllan - de författare som klarar balansen mellan allvar och skämt hör till världens främsta.

Av: Johanna Stenius

Glöm allt negativt du hört om roliga barnböcker. Humor är den bästa öppningen för barn som vill läsa. Släpp in humorn i bokhyllan - de författare som klarar balansen mellan allvar och skämt hör till världens främsta.

Läs expertens förklaring till varför humor är bra i böcker

Meen – om ditt barn redan läst Dagbok för alla mina fans och älskat dem… Vad ska ni göra då? Läsa mer så klart! Här är tips på fler hysteriska böcker som i princip TVINGAR barnen att bli läsare.

Bok 1

Hundmannen

Dav Pilkey

Mannen bakom Kapten Kalsong har skapat en ny, hysteriskt rolig superhjälte: Hundmannen! Med lekfulla och humoristiska serieteckningar berättar han historien om en trasig polishund som blir ihopsydd med en trasig polisman. Kombinationen stark kropp och smart hundhjärna visar sig vara ett vinnande koncept och Hundmannen kan lukta sig till även osynliga bovar. Passar barn 6-9 år.

Bok 2

Morris Mohlin är levande måltavla

Maria Frensborg (text) och Kalle Landegren (Bild)

Klockrent för alla Jeff Kinney-älskare, fast av en svensk författare. Den andra delen i serien om Morris Mohlin, en tonårskille som har en förmåga att trassla till det för sig själv. Mystiskt vitt pulver i skolskåpet, en misstolkad Chewbacca-imitation, stalkeranklagelser och märkliga, virkade presenter. Morris Mohlin har det inte lätt. Läs om hans galna vardag i den här nya beroendeframkallande serien.

Bok 3

Rymdpiloterna och kapten Zenoks onda önskan

Magnus Ljunggren, bild Johanna Kristiansson

Väkommen till BrT-22Xz-9!, en rymdstation där allt kan hända. Och det gör det … Ny fartfylld serie om ett gäng som aldrig står stilla, i rymden! Kan det bli bättre?

Bok 4

Doktor Proktor och den stora guldkuppen

Jo Nesbø, bild Per Dybvig

Bulle är en pytteliten pojke. Han, den modiga Lise och den galne och genialiske uppfinnaren doktor Proktor har blivit läsarfavoriter världen över. Jo Nesbø som vi annars känner som deckarförfattare har skapat en perfekt blandning av humor och allvar för barn – och såklart en behövlig dos pruttpulver!

Bok 5

Eva & Adam: Anti-killpakt, eller?

Johan Unenge, Måns Gahrton

Rolig, romantisk komedi som tar ung kärlek på allvar! Redan för 20 år sedan var barn över hela världen som tokiga i Eva & Adam, och när de nu är tillbaka i uppdaterad skepnad är det samma sak. Läs och njut!
Anti-killpakt, eller? är den tredje boken i serien. Läs också: Huvudet fullt av dig och En tjej att klicka bort.

Bok 6

Krigarens svärd

Rick Riordan

Rick Riordan är känd för sin moderna twist på klassisk mytologi, sina nervpirrande cliffhangers, och för att få läsarna att frusta av skratt. I en av hans roligaste böcker hittills möter du den nordiska gudavärlden som du aldrig sett den förut.

Bok 7

Min gympalärare är en intergalaktisk overlord

David Solomons

Den som läst klart LasseMaja och Dagbok för alla mina fans kan med stor fördel gå över till detta stora läsäventyr är med laserblick, superhörsel och en stor portion humor. Lite mer text, extremt rolig! Del ett heter Min brorsa är en superhjälte.

Bok 8

Nikkis dagbok

Rachel Renée Russell

En dagboksserie som är full av humor, oväntade vändningar och igenkänning. Här får vi följa Nikki som skriver och ritar i sin dagbok om sina vänner, förälskelser, om sin familj och om att vara populär eller inte i skolan.

Du vill väl inte missa det senaste om det bästa?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på Bokiños nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

Läs mer