Komplett snabbguide till böckerna om Super-Charlie
Böcker

Komplett snabbguide till böckerna om Super-Charlie

Camilla Läckbergs serie om Super-Charlie är en succé bland barnen. Vi guidar dig genom alla böcker och vilken ordning de kommer i!

Av: Johanna Stenius
Fotograf: Illustratör: Therese Larsson

Camilla Läckbergs serie om Super-Charlie är en succé bland barnen. Vi guidar dig genom alla böcker och vilken ordning de kommer i!

Bok 1

Super-Charlie

Den allra första boken om Super-Charlie. En vanlig dag i en vanlig stad föds en helt vanlig bebis – Charlie. Men bara ett par timmar in på Charlies liv krockar två stjärnor i rymden. Stjärnstoft faller ner till jorden och landar på Charlies huvud. I den stunden förvandlas Charlie. Han är inte längre en vanlig bebis. Han har blivit en superbebis – han är Super-Charlie!

Bok 2

Super-Charlie och gosedjurstjuven

Här får superbebisen Super-Charlie plocka fram sina absolut bästa detektivegenskaper då ett gosedjur plötsligt försvinner spårlöst. Tanken på en gosedjurstjuv sprider oro i kvarteret och Super-Charlie tänker lösa mysteriet – i smyg.

Nu bär det iväg på semester för Super-Charlie och hela familjen. Men det blir absolut ingen harmonisk semester, för när de kommer fram blir mormor kidnappad! Super-Charlie måste ta till nya grepp för att lösa det här mysteriet …

Bok 4

Super-Charlie och monsterbacillerna

Monster attackerar vår hjälte Super-Charlie. Monsterbaciller! Han förstår inte var de kommer ifrån, men gör sitt bästa för att skydda sig. Men plötsligt är hjälm, visir och svärd inget som helst motstånd. Plötsligt upptäcker Super-Charlie en ny superkraft. Han kan göra sig osynlig! Men, som alltid är det inte så lätt i början. Super-Charlie måste träna ordentligt och han skrämmer nästan ihjäl sin stackars mamma på kuppen.

Bok 5

Super-Charlie och lejonjakten

När storebror ska hämta sin fotboll i garaget gör han en fruktansvärt upptäckt. Där finns en fara som hotar hela familjen! Rasande vilddjur är ingen barnlek. Här krävs ett modigt hjärta och starka nypor. Och framförallt en klipsk lillebror …

Bok 6

Super-Charlie och den försvunna tomten

Super-Charlie tror inte på tomten. Han tycker att familjens firande med önskelistor, tända ljus och julmat är fånigt. Så när tomten plötsligt i egen hög person störtar ner i granen utanför huset ställs Super-Charlie inför sin största utmaning hittills! Nu måste han använda sin superstyrka, en fiffig utklädnad och sin kloka mormor för att rädda julen.

Bok 7

Super-Charlie och skurksystern

I Super-Charlies familj är lyckan total – de har fått ett nytt tillskott som är bebisen Polly! Hon charmar alla som kommer i hennes väg. Nu är Super-Charlie inte minst i familjen längre. Men lyckan varar inte så länge. Det börjar hända mystiska saker. Kan den till synes oskyldiga lilla Polly ha ett något med det att göra?

Bok 8

Super-Charlie och spökfällan

Det börjar höras mystiska ljud hemma hos Super-Charlie om nätterna. Det verkar som om någon är inne i huset – någon utanför familjen … Men ingen annan hör de konstiga ljuden, inte ens mormor tror på Super-Charlie när han berättar om den andliga angriparen. Till slut inser Super-Charlie att enda sättet att bevisa att han har rätt är att ordna en fälla och ta fast spöket själv. Men till det behöver han alla sina superkrafter.

Bok 9

Super-Charlie och flamingokatastrofen

Den nionde och senaste boken i Super-Charlie serien! Lillasyster Polly har bestämt att hon vill ha en fluffig flamingo och skriker hela nätterna för att få som hon vill. Familjen håller på att bli galen! Super-Charlie bestämmer sig för att ta tag i det. Men hallå, vad är en flamingo? Och hur mycket fjädrar, bajs och generellt kaos måste man tåla för att hitta en?

Specialböcker

Bok 1

Super-Charlie ger dig superkrafter: Siffror

Här delar Super-Charlie med sig av konsten bakom en av hans hemliga superkrafter: Att kunna skriva och räkna med siffrorna mellan 1 och 10! Med hans hjälp kan barn på ett lätt och roligt sätt träna på siffror och enkel räkning, samtidigt som de har roligt med alla pyssel i Super-Charlies tokiga värld.

Bok 2

Super-Charlie ger dig superkrafter: Bokstäver

Här delar Super-Charlie med sig av konsten bakom en av hans hemliga superkrafter: Att kunna tyda och skriva bokstäverna. Med hans hjälp kan alla barn på ett lätt och roligt sätt träna på alfabetet, samtidigt som de har roligt med alla pyssel i Super-Charlies tokiga värld.

En sida till? Fortsätt läs!