Foto: Shutterstock 9 tuggvänliga pekböcker för de allra minsta
Böcker

9 tuggvänliga pekböcker för de allra minsta

Det är aldrig för tidigt att börja med böcker. Vi listar nio greppvänliga böcker i tålig kartong som kan tuggas på, dreglas på och läsas om och om igen.

Av: Johanna Stenius

Det är aldrig för tidigt att börja med böcker. Vi listar nio greppvänliga böcker i tålig kartong som kan tuggas på, dreglas på och läsas om och om igen.

Bok 1

Barnvagnsbok: Bok! av Stina Wirsén

Liten Skär och lilla Ärtan hittar en stor, färgglad bok. Men vad får man göra med den? Kan man flyga med den, segla med den eller bråka om den? Ett fartfyllt pekboksäventyr med en snodd som går att fästa på barnvagnen.

Bok 2

Vilda djurungar av Oskar Jonsson

Tigrar, giraffer och noshörningar… Att lära sig namnen på jordens vilda djur är spännande. Här kan barn och vuxna tillsammans titta på de gulliga djurungarna, peka och lära sig vad de heter.

Bok 3

Läggdags Viggo av Birgitta Westin och Mati Lepp

Det är läggdags för Viggo, men det finns ju så många roliga saker att utforska och titta på precis innan läggdags!

Bok 4

Titta bilar! av Ulf Nilsson och Sarah Sheppard

Bussar, grävmaskin, trehjuling, ambulans och polisbil. En pekbok för de minsta fordonsfantasterna.

Bok 5

Apor och andra djur av Jan Lööf

Peka på noshörningar, zebror, elefanter, lejon och massvis med apor. Tydliga konturlinjer och klara färger gör det enkelt för små barn att känna igen djuren.

Bok 6

Julia busar av Lisa Moroni och Eva Eriksson

Julia är på riktigt bushumör. Vad ska hon hitta på? Hon klär på sig pappas stora skor och springer iväg för att hämta mammas stora väska. Skratta och lek när charmtrollet Julia klär ut sig.

Bok 7

Hitta på! av Anna-Clara Tidholm

Vad gör man inomhus en regnig dag? Jo dockan, apan, bollen och de andra leksakerna får vara med och HITTA PÅ! En rytmisk och fantasifull bilderbok.

Bok 8

Död av Stina Wirsén

En ömsint och barnnära bok om en av livets största frågor. Liten Skär och lilla Ärtan har hittat en fågel. Men varför flyger den inte? Är den död?

Bok 9

Bruno åker vagn av Anna Ribbing och Cecilia Heikkilä

Bruno har tidigare åkt pulka och buss, nu är det dags för vagn! Men vem är det som ska sitta i vagnen? Nappen? Glassen? Inte Bruno i alla fall, även om pappa skulle tycka det.

Vill du ha fler barnbokstips?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på Bokiños nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!