10 fina presentböcker till babyshowern
Böcker

10 fina presentböcker till babyshowern

Ska du på babyshower? Vi har valt ut tio barnböcker, både nya och klassiker, som passar perfekt att ge bort i present. Förhoppningsvis blir den en favorit i bebisbubblan!

Av: ELSA SJÖGREN

Ska du på babyshower? Vi har valt ut tio barnböcker, både nya och klassiker, som passar perfekt att ge bort i present. Förhoppningsvis blir den en favorit i bebisbubblan!

Bok 1

Den vita barnkammarboken

Den vita barnkammarboken är en skattkista fylld med visor, ramsor, dikter, peksidor och små berättelser för de allra minsta! Upptäck gamla och nya favoriter från några av våra mest älskade svenska författare och illustratörer. Följ med när Julia går och lägger sig, stifta bekantskap med den envisa Sickan eller titta och peka, brumma och tuta bland Jan Lööfs fordon och farkoster.

Bok 2

Elsa Beskows sagoskatt. Tusselull

Elsa Beskow

En lyxig presentbok med mycket nostalgi. Här ryms klassiska bilderböcker, sagor, visor, ramsor och tidlösa illustrationer. En samlingsvolym som bland annat innehåller Blomsterfesten i täppanBarnen på SolbackaOcke, Nutta och Pillerill och Sagan om Tripp, Trapp, Trull och jätten Dum-Dum.

Bok 3

Visst kan vi sova

Hanna Bergenkull & Maria Trolle

Att få barn är något som brukar kännas på nattsömnen. Då är den här boken en passande present. Den innehåller en mysig saga där vi får följa Lillis Räv och Sally Säl när de går från lek till att sova. Dessutom finns det tips från sömncoachen Hanna Bergenkull längst bak i boken om hur man lyckas få en god natts sömn. Det är inget man behöver läsa högt för barnen, men föräldrarna har desto större nytta av informationen.

Bok 4

Sov nu, Sickan

Sofia Rådström

Det kommer att bli en hel del läsande av samma bok till en liten en. Det kräver en bok som kan läsas många gånger. Som tur är passar alla böckerna om Sickan  in i den kategorin. Det är roliga bilder med igenkänning för både barn och vuxna. Framförallt är det skrivet med härliga rim som gör att boken håller länge.

 

Bok 5

Älskade lilla gris

Ulf Nilsson

En älskad barnboksklassiker i ny utgåva. Den lilla griskultingen Pellen blir räddad av en flicka och en pojke. Barnen älskar Pellen från första stund och syr en pyjamas till honom och bäddar åt honom i docksängen. Pellen blir som deras lillebror. Men kultingen växer och växer. Till slut är han jättestor och får inte plats, vad de ska göra?

Bok 6

Mumintrollen och draken

Cecilia Davidsson, Tove Jansson och Cecilia Heikkilä

En underbar bilderboksversion av Tove Janssons novell Den sista draken i världen. En sensommardag lyckas Mumintrollet fånga en drake — den allra sista draken i världen! Han stängde in den i en burk och bestämde att den alltid skulle älska bara honom. Men draken var som drakar är mest, och vore det inte för Snusmumriken hade nog Mumintrollet fått sitt hjärta krossat den där dagen. Vackra bilder och text berättar en historia om vänskap, längtan och obesvarad kärlek. Perfekt att läsa och bläddra i tillsammans med barnet!

Bok 7

Ulf Stark Sagosamling

Ulf Stark

En fantastisk sagosamling med några av Ulf Starks mest älskade bilderboksberättelser. Här ryms fantasi, upptåg, galna idéer, livet och döden — allt inneslutet i en stor värme och livslust. Dessutom med ett vackert förord skrivet av författarens barn. Några av bilderböckerna som ingår i samlingen är Min syster är en ängel, Jaguaren, En stjärna vid namn Ajax och När pappa visade mej världsalltet.

Bok 8

Klassiska Barnvisor

Alice Tegnér och Martin Östergren

En bok att sjunga med i! Musikern Martin Österdal har samlat 40 klassiska barnvisor skrivna av Alice Tegnér, som ligger bakom några av våra mest älskade barnvisor. Här hittar du texter, noter och musik — boken innehåller en ljudspelare med ackompanjemang där du kan lyssna på visorna och sjunga med samtidigt. Allt bildsatt med illustrationer av Elsa Beskow.

Bok 9

Här är jag!

Camilla Lundsten

En fylla-i-bok för bebisens första år. Camilla Lundsten har skapat sagoinspirerande mönster med nyanser av grå, petrolgrön, dimrosa och lejongul som fungerar som bakgrund, redo att dekoreras med foton och minnen. Längst bak i pärmen finns ett stort kuvert att förvara små minnessaker i.

Bok 10

Småspråkarna

Lennart Hellsing och Ellen Ekman

Det här är en bok både för föräldrar och barn. Den är skriven av två logopeder som berättar om barns språkutveckling och boken är full av språkövningar man kan göra tillsammans – från spädbarnsåldern, ända fram till treårsåldern. Det låter kanske torrt med språkövningar, men det är riktigt roligt och bokens charmiga karaktärer Hoa, Haja och Mim blir snabbt kompis med ens barn.

Bok 11

Just nu

Lotta Olsson & Olof Landström

Just nu är en berättelse om hur livet pågår överallt, i det stora och i det lilla. Det är ren poesi, och den perfekta presenten till en blivande förälder och dens barn.

Missa inget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på Bokiños nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!