Tjuvligan som gör gott: Här är alla Dillstaligan-böckerna
9 till 12 år

Tjuvligan som gör gott: Här är alla Dillstaligan-böckerna

Jens & Hedda Lapidus ligger bakom böckerna om Dillstaligan, som är härligt illustrerade av Gustaf Lord. Böckerna tar upp stora ämnen som kriminalitet, skam och klass – samtidigt som de bollar det med stora portioner humor. Här är listan med alla böckerna.

Fotograf: Stefan Tell

Jens & Hedda Lapidus ligger bakom böckerna om Dillstaligan, som är härligt illustrerade av Gustaf Lord. Böckerna tar upp stora ämnen som kriminalitet, skam och klass – samtidigt som de bollar det med stora portioner humor. Här är listan med alla böckerna.

Bok 1

Konstkuppen

Jonathan gillar att vara inomhus och meka med sina uppfinningar. Mamma tycker att han borde gå ut och hitta på något, men Jonathan vet inte vad. En dag börjar en ny kille i klassen – Zasha – som dessutom flyttat in i Jonathans hus. Tillsammans bildar de Dillstaligan: ett listigt tjuvgäng som tjänar de goda. Och de får genast flera uppdrag att bita i när mystiska matförsvinnanden sker på en närlivs och skumma figurer skymtas på konstmuseet under en skolutflykt. Dags för Dillstaligan att göra sin första kupp!

Bok 2

Juvelkuppen

I den andra spännande boken om Dillstaligan så får Jonathan och Zasha förstärkning av en tredje medlem: Bollan. Tillsammans börjar de planera en kupp för att sätta dit den skrytiga och bortskämda Rick som lurat Zasha på pengar.

Bok 3

Poolkuppen

Det är sommar och sol i Dillsta. Men för Jonathan, Zasha och Bollan finns det ingen tid att hänga på badstranden. De måste nämligen planera en fritagning av deras ärkefiende Ricks nya husdjur. Samtidigt oroar sig Zasha för att idrottsläraren vill att klassen ska simträna i utomhuspoolen. Vad är det han är rädd för?

Bok 4

Zombiekuppen

Dillsta får besök av superstjärnan Megarocker och Zasha blir besatt av att få ta en selfie med sin idol. Men efter konserterna börjar publikens mobiltelefoner plötsligt försvinna och Dillstaligan bestämmer sig för att ta reda på sanningen bakom stölderna. De planerar en nattlig kupp, men stöter på patrull när de upptäcker att nätterna är väldigt mörka och att läskiga varelser lurar i skuggorna.

Bok 5

Fängelsekuppen

Zashas pappa sitter oskyldigt dömd i fängelse och de riktiga skurkarna håller på att komma undan. Dillstaligan känner sig därför tvungna att överlista både skurkarna och polise. Det är dags att befria Zashas pappa. Fängeslekuppen visar sig bli den svåraste och viktigaste kuppen hittills för våra vänner i Dillstaligan.

Bok 6

Hamsterkuppen

En ny liga kommer till Dillsta och slänger ut självaste Dillstaligan från deras eget högkvarter! Kvar blir all läsk och Bollans hamster Vickan. Nu måste en kupp planeras för att frita Vickan, samtidigt som en inbrottsvåg härjar och Dillstaligan blir anklagade för att ha något med saken att göra.

Bok 7

Vampyrkuppen

När det åter kommer en ny liga till orten anar Dillstaligan oråd. Läskiga, bleka ungdomar som bara ses på natten. Misstankarna väcks om en vampyrliga. Dags att införskaffa vitlök! Men situationen visar sig bli allvarligare än vad Dillstaligan först trott…

 

Missa inget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på Bokiños nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!