Boktips för dig som gillar Yumi & Tomu
Boktips

Boktips för dig som gillar Yumi & Tomu

Youtubestjärnorna och succéförfattarna Yumi & Tomu är kidsens favoriter både på skärm och i bokform. Här listar vi ytterligare några titlar som kan passa dig som diggar Yumi & Tomu lika mycket som vi gör!

Av: Madicken Stjernlöf

Youtubestjärnorna och succéförfattarna Yumi & Tomu är kidsens favoriter både på skärm och i bokform. Här listar vi ytterligare några titlar som kan passa dig som diggar Yumi & Tomu lika mycket som vi gör!

Bok 1

Treasure: Luckan i level 23

Jenny Bicho

Joar och hans kompis Axl lirar äventyrsspelet Treasure. En dag hittar de en hemlig lucka i spelet som leder till en plats där allt är upp och ned och det visar sig att Joar och Axl nu kan styra spelet själva! Luckan i level 23 är den första delen i gamingserien Treasure. Del 2, Tillbaka till level 27 hittar du här

Bok 2

Esters dagbok - Bonusbrorsa & marsvinstrassel

Oda Valle

Esters mamma ska flytta ihop med sin kille, som har en son! Men Ester vill inta ha någon bonusfamilj. Kanske finns det något hon kan göra för att bli av med sin irriterande nya brorsa? Tillsammans med bästisen Hedda börjar hon planera en massa galna pranks som kanske kan få honom att lämna henne ifred. Esters dagbok är en lättläst seriebok full med knasiga upptåg och stormiga känslor.

Bok 3

Familjen Knyckertz och papegojans öga

Per Gustavsson och Anders Sparring

Familjen Knyckertz som många av oss känner igen från julkalendern är från början populära litterära figurer. Familjen Knyckertz och papegojans öga är den åttonde fristående delen i bokserien. Rolig högläsning för hela familjen eller perfekt för den som redan börjat läsa på egen hand.

Bok 4

Dillstaligan: Vampyrkuppen

Jens Lapidus och Hedda Lapidus

Böckerna om Dillstaligan ger oss stora portioner humor samtidigt som de tar upp stora ämnen som kriminalitet, skam och klass. Vampyrkuppen är inget undantag. En ny liga kommer till Dillsta, bestående av bleka ungdomar som är uppe hela nätterna och dricker nån form av röd dryck. Blod kanske? En vampyrliga!?

Vampyrkuppen är den sjunde fristående boken i serien av författarduon Jens Lapidus och Hedda Lapidus. De generösa och finurliga illustrationerna är signerade Gustaf Lord, som också illustrerar Yumi & Tomu-böckerna.

Läs mer om Dillstaligan och se alla böckerna här

Bok 5

Kapten Kalsong

Dav Pilkey

Såväl nybörjarläsarna som bokslukarna kastar sig över böckerna om Kapten Kalsong. Den elaka rektorn Mr Krupp som hatar barn blir hypnotiserad att tro att han är en kalsongprydd superhjälte. Endast iförd vita trikåkalsonger och med hjälp av sin obefintliga ”kalsongkraft” ger sig Kapten Kalsong ut för att bekämpa skurkar och skipa rättvisa.

Läs vår guide till alla böckerna om Kapten Kalsong här

Översättare: Björn Wahlberg

Bok 6

Skurkarnas skurk: Hjältus tårar

Joel Adolphson, Emil Beer och Victor Beer

På Skurkskolan lär man sig parkour för ondska och nunchucks för nybörjare. Nu har Skurkrektorn panik. Skurkarnas skurk kommer när som helst att attackera skolan. Stephanie, Sven och de andra måste göra allt de kan för att stoppa super-dunder-mega-jätte-skurken från att förgöra dem alla!

Hjältus tårar är den tredje och sista delen i humorgruppen IJustWantToBeCools (IJWTBC) skruvade succéserie Skurkarnas skurk. Läs även de andra delarna i serien, Skurkskolan och Förrädaren.

Bok 7

Hundmannen

Dav Pilkey

Hundmannen är ännu en seriehjälte skapad av succéförfattaren och illustratören Dav Pilkey. För vad får man om man syr ihop en trasig polishund med en trasig polisman? En stark kropp med smart hjärna och en nos för brott – Hundmannen! Det här är läsglädje och färgstark humor för serieälskaren!

Översättare: Björn Wahlberg

En sida till? Fortsätt läs!