8 böcker med inspiration för barnkalaset
Böcker

8 böcker med inspiration för barnkalaset

Teman, tips och de roligaste lekarna för barnkalas. Vi har samlat åtta böcker som ger dig inspiration för det perfekta kalaset.

Av: Andrea Lindelöw
Fotograf: Getty

Teman, tips och de roligaste lekarna för barnkalas. Vi har samlat åtta böcker som ger dig inspiration för det perfekta kalaset.

Bok 1

Kreativa Karins kalas för barn

Karin Andersson

Partyfixaren Kreativa Karin gör pyssel för barnkalas. Boken innehåller roliga och festliga tips och knep på pyssel som är enkla att göra själv. Hur gör man inbjudningskort eller en fest på djurtema? Alla svar finns i denna bok som innehåller enkla steg-för-steg och det mesta kan du ta hemifrån.

Bok 2

Cake Hero

Roy Fares

Kakexperten Roy Fares delar med sig av sina goda recept på bullar, tårtor och kakor. Denna bok riktar sig till yngre bakningsintresserade. Du får tillgång till 35 recept på olika bakverk och kan antingen lära dig mer genom bokens bakskola eller hitta nya roliga recept. Ett plus är att boken innehåller massvis med fina bilder vilket gör läsningen och bakningen ännu roligare.

Bok 3

Prinsessans partybok

Pernilla Glaser och Jens Magnusson

Sex kända prinsessor och recept på smarriga godsaker inför kalaset. Boken är tillägnad tjejer såväl som killar och alla som vill ha coola tips på hur man får till ett bra party. Tips på olika festfrisyrer, recept på partysnacks och hur du gör din egen krona finns att ta del av i denna rosa lilla pärla.

Bok 4

Alla barnen fyller år

Måns Gahrton & Johan Unege

Måns Gahrton och Johan Unenge är mästare på barnböcker. I denna roliga bok om kalas förbereder mamman ett stort födelsedagskalas för alla barnen. Alla hjälps åt och förbereder. Det bakas och dukas och fina inbjudningskort skickas iväg. Efter sagan på vers kommer olika kalastips för att få till det bästa kalaset.

Bok 5

Kalas steg för steg

Clara Lidström och Annakarin Nyberg

Det här en bok tillägnad barnen. Den är skriven för barn och tanken är att de själva ska kunna pyssla och baka inför ett kalas. Det finns massor av tips på lekar, recept på havreflarn och instruktioner till hur du gör en ballongslinga.

Bok 6

Alla barnens roligaste lekar

Johan Unenge och Måns Gahrton

Lekrecept för alla barn. Här kan du ta del av inne- och utomhuslekar, nya som gamla, samtidigt som de binds ihop av en rolig saga på vers. När du är leksugen eller när det är dags för kalas kan du få användning av den här boken. Steg-för-steg-beskrivningar finns till alla lekar så att vem som helst kan få en rolig stund.

Bok 7

Barnens bästa fest

Anna Lind Lewin

Det är mycket roligare att få vara fantasifull och vara med och bestämma själv. Att laga mat tillsammans med barn är roligt och speciellt när du kan förvandla en vanlig middag till fest. Gör lite roligt pyssel eller spela något roligt spel eller en lek så kommer det bli ett riktigt fartfyllt kalas.

Bok 8

Johanna fixar fest

Johanna Westman

Här finns kalas för alla – hela året runt. Fira med en tårta eller grillfest, saftkalas eller fredagsmys. Varje dag kan bli en fest och du själv får vara med och bestämma hur den ska se ut. Johanna Westman är en känd kock och barnboksförfattare med flera kokböcker i bagaget. Den här boken är för alla som gillar att gå på och ha eget kalas ofta och mycket.

En sida till? Fortsätt läs!