Din snabbguide till alla PAX-böcker
9 till 12 år

Din snabbguide till alla PAX-böcker

PAX-böckerna är serien för barn som älskar äventyr, spänning och det övernaturliga. Skriv ut vår snabbguide till böckerna och checka av varje ny bok ni läser.

Av: Elsa Sjögren

PAX-böckerna är serien för barn som älskar äventyr, spänning och det övernaturliga. Skriv ut vår snabbguide till böckerna och checka av varje ny bok ni läser.

1. PAX. Nidstången


I den lilla staden Mariefred börjar konstiga saker hända. Onda krafter försöker komma åt det gamla, magiska biblioteket under kyrkan och i takt med att väktarna blir äldre försvagas bibliotekets magiska skydd. Bröderna Alrik och Viggo får uppdraget att försvara biblioteket mot mörka krafter.

Boken finns här.

Missa inget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på Bokiños nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

2. PAX. Grimmen

Pax. Grimmen
Del två tar vid där den första boken slutade. En best som attackerar stadens djur och människor gör att Alrik och Viggo får fullt upp. Är det en hamnskiftare eller en varulv som går lös? Och hur bekämpar man den? När en häxmästare plötsligt dyker upp i Mariefred för att söka råd i biblioteket ställer sig bröderna frågan om det går att lita på honom.

Boken finns här.

3. PAX. Mylingen

Pax mylingen
Efter att ha kämpat mot en kyrkogrim är Alrik svårt skadad. Mörka krafter har angripit det magiska biblioteket i Mariefred. Dessutom närmar sig Halloween och Alla helgonsdagen — en tid då oknytt och spöken får extra starka krafter. I år har en av dem bestämt sig för att utkräva sin hämnd, och det är upp till bröderna att stoppa det.

Boken finns här.

Läs mer: Därför är läskiga barnböcker bra

4. PAX. Bjäran

Pax bjäran
Viggo och Alrik har hjälpt en myling att finna ro, men de vet inte om att den mystiska Iris smider egna planer. När det börjar försvinna saker från invånarna i Mariefred står Alrik högt upp på listan över misstänkta. Men i själva verket är det magi som ligger bakom stölderna — någon har skapat en bjära!

Boken finns här.

5. PAX. Gasten

Pax gasten
Invånarna i Mariefred rustar för julmarknader och luciatåg, men ingen anar vilken kuslig lucia det kommer bli. En oskyldig lek blir snabbt farlig när en portal till den andra världen skapas och tre gastar börjar härja i staden. Viggo och Alrik för en kamp mot klockan för att bekämpa varelserna.

Boken finns här.

6. PAX. Näcken

Pax näcken
Saker går väldigt fel när skolans mellanstadie har temadag ute på Mälarens is. Det visar sig att Näcken ligger bakom händelserna, ett vattenväsen som dränker sina offer för skojs skull. Samtidigt har det kommit en ny slottsfogde till Gripsholms slott, Hej-Henry är inte riktigt sig själv och pojkarnas mamma dyker upp i Mariefred.

Boken finns här.

7. PAX. Pestan

Pax pestan
Allt fler personer i Mariefred insjuknar med märkliga symtom, och ingen tycks kunna hitta ett botemedel. Viggo och Alriks egen familj dras in och bröderna måste hitta ett sätt att bekämpa den mystiska sjukdomen. Samtidigt jobbar Iris på en livsfarlig plan för att ta reda på vem Svarthäxan är.

Boken finns här.

Missa inte! Magi, monster och äventyr! Här är 9 nya fantasyböcker för barn

8. PAX. Vitormen

Pax vitormen
En uråldring fasa vaknar till liv i Mariefred och ett barn slukas och försvinner. Någonstans i staden finns en flicka som plågas av skuld och hemligheter. Iris hålls fången hos Maggan Migrän och Viggo och Alrik försöker närma sig Svarthäxan utan att gå under själva.

Boken finns här.

9. PAX Maran

Pax maran
När Svarthäxan sluter ett ödesdigert avtal med Maran sätts Estrids drömväktare ur spel. Korpbröderna Viggo och Alrik måste bege sig ner i Estrids dröm för att rädda henne. Iris varnar dem om farorna med att ge sig in i drömmarnas värld — den som dör i drömmen dör på riktigt.

Boken finns här.

10. PAX. Draugen

Pax draugen
I den tionde och avslutande boken sätts allt på spel. Viggo och Alrik ska flytta från Mariefred, men saker tar en oväntad vändning när Viggo kommer på var kodnyckeln kan finnas som kan lösa gåtan med monstret under biblioteket. Hinner de rädda staden — och världen — innan Svarthäxan tar sig in i biblioteket?

Boken finns här.