Magi, monster och äventyr! Här är 9 nya fantasyböcker för barn
Böcker

Magi, monster och äventyr! Här är 9 nya fantasyböcker för barn

Dyk in i världar fulla av magi, monster, mystiska väsen och äventyr. Vi listar de bästa fantasyböckerna för barn från hösten 2018 och våren 2019.

Av: Elsa Sjögren

Dyk in i världar fulla av magi, monster, mystiska väsen och äventyr. Vi listar de bästa fantasyböckerna för barn från hösten 2018 och våren 2019.

1. Star Stable. Ödesryttarna. Legenden vaknar av Helena Dahlgren

star stable. ödesryttarna
Sägnen säger att när de fyra ödesryttarna och deras hästar är samlade på ön Jorvik kommer det goda att segra. Men Lisa och hennes vänner har svårt att ta det på allvar. Sedan Lisas häst blev stulen och hennes pappa spårlöst försvunnit har ödesryttarna än mindre tid att ägna åt gamla legender. De ger sig ut i Jorviks magiska landskap för att söka svar på vad som händer på ön. Samtidigt måste Anne hitta sin häst som tycks ha förflyttats till en parallell verklighet. Passar barn mellan 9-12 år.

Boken finns här.

Missa inget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

2. Ylvania. De stulna skuggornas tid av Ylva Hällen

Ylvania. de stulna skuggornas tid
En uppföljare till Ylvania. Sagan om ljusbäraren som även kan läsas fristående. Ett år efter den första bokens slut har Jiros bror Rot fortfarande inte vaknat ur sin koma, orsakat av den onde Masters gift. Bara Äldsterådet vet hur man väcker honom, men vågar inte på grund av allt som står på spel. De fyra barnan i väktarstjärnan får reda på ett sätt att väcka Rot och bestämmer sig för att trotsa farorna och rädda honom. Det leder dem på en resa till Ylvanias hjärta och Virvelgraven. Där måste de fyra barnen hjälpas åt för att klara uppgiften — och för att överleva. Passar barn mellan 6-9 år.

Boken finns här.

Missa inte! Av fans, för fans: Allt du behöver veta om fanfiction

3. Spådomen om Jack – samlingsvolym av Martin Olczak och Anna Sandler

Spådomen om Jack
En samlingsvolym med alla fyra delar av serien Spådomen om Jack. Jack bor äntliga med sin mamma och pappa igen och försöker vänja sig vid att ha vuxna som tjatar runtomkring sig. Men ett nytt, spännande äventyr väntar runt hörnet. Varför sitter plötsligt 13 korpar på takåsen utanför fönstret? Vad är det för stort ägg som vätten Rurik har hittat? Och vem är den fruktade Drakdödaren? Passar barn mellan 6-9 år.

Boken finns här.

4. Mareld av Viveca och Camilla Sten

Mareld
Den tredje delen i Viveca och Camilla Stens rysarserie i skärgårdsmiljö. Tuva tränar på sina magiska förmågor och brottas med saknaden efter bästa vännen Rasmus som flyttat. En dag fryser en Waxholmsbåt fast i isen under en tur och alla på båten försvinner. Tuva misstänker att magiska krafter kan vara inblandade. När hon får veta att olyckan är Sjöråets verk, hennes offer för att skaffa sig mer makt, inser hon att Sjörået ruvat på en stor hämnd. Passar barn mellan 9-12 år.

Boken finns här.

5. Jakten på hwitrerna av Johan Teorin

Magi, monster och äventyr! Här är 9 nya fantasyböcker för barn

Den andra delen i ett fantasy-epos som utspelar sig i 1300-talets Sverige. Slaget om Salajak är över, men inte kampen mot hwiterna. Många av dem har flytt ned i underjorden. Krigaren Ristin och hwiterprinsen Dhor tar sig ned i avgrunden kallad Jarmaland, efter sig har de en skara knektar, feer och riddare. De måste använda sina talanger i en värld full av isande vindar och onda varelser. Passar barn mellan 9-12 år.

Boken finns här.

Läs mer: 11 boktips för barn som älskar Harry Potter

6. Skuggan av Helen Ekeroth

Skuggan
Den första delen i fantasytrilogin Drakberidaren. 12-åriga Nuwa börjar på kejsarens drakberidarskola för att med hjälp av magi och silverklockor lära sig att tämja drakar. Hon är också på skolan för att ta reda på varför hennes nu döda mamma plötsligt slutade som drakberidare. Att ta reda på sanningen om mamman, och att rida en drake, visar sig vara svårare än vad hon trott. Samtidigt dras hon in i en hemlig motståndsrörelse på skolan som förändrar allt. Passar barn mellan 9-12 år.

Boken finns här.

7. PAX. Draugen av Åsa Larsson, Ingela Korsell och Henrik Jonsson

Pax draugen
I den tionde och avslutande boken sätts allt på spel. Viggo och Alrik ska flytta från Mariefred, men saker tar en oväntad vändning när Viggo kommer på var kodnyckeln kan finnas som kan lösa gåtan med monstret under biblioteket. Hinner de rädda staden — och världen — innan Svarthäxan tar sig in i biblioteket? Passar barn mellan 9-12 år.

Boken finns här.

8. Ninja Timmy och staden av is av Henrik Tamm

Ninja Timmy
Ninja Timmy tar upp jakten på sin försvunna mamma. Tillsammans med vännerna Flores och Molly ger han sig av mot det isiga norr i sitt luftskepp. När de närmar sig Vitland, platsen där Timmys mamma sägs ha rest på upptäckaruppdrag, är ingenting som det ska. Isen smälter, luften är förgiftat och det finns knappt något kvar av det tjusiga ispalatset Frisburg. Affärsmannen Baron von Stump har blivit vald till president i Vitland och har börjat borra efter olja, utan någon tanke på miljön. Passar barn mellan 6-9 år.

Boken finns här.

9. Magikernas tid av Cressida Cowell

Magikernas tid
Magikerpojken Xar har ingen magi och skulle göra vad som helst för att få det. Krigarflickan Wish har något förbjudet och magisk i sin ägo som hon gör vad som helst för att behålla. Deras familjer ligger i strid med varandra men barnen måste samarbeta när de konfronteras av en gammal, mäktig och fruktansvärd varelse. Passar barn mellan 9-12 år.

Boken finns här.

En sida till? Fortsätt läs!