6 böcker för alla som slukat PAX-serien
9 till 12 år

6 böcker för alla som slukat PAX-serien

Har ditt barn också slukat PAX-serien, de makalöst spännande böckerna om Alrik och Viggo och alla andra i magiska Mariefred? Då kan vi tipsa om dessa böcker istället.

Av: Johanna Stenius

Har ditt barn också slukat PAX-serien, de makalöst spännande böckerna om Alrik och Viggo och alla andra i magiska Mariefred? Då kan vi tipsa om dessa böcker istället.

Bok 1

Helvetets portar

Johanna Strömqvist

Lillys mamma är borta! Om ändå Lilly fick ta hjälp av skolkuratorn, polisen eller socialen…Men det har hon lovat att inte göra eftersom hennes mamma är en häxa. Den egendomlige grannen Vincent är den enda som förstår. Hans mamma är nämligen också spårlöst försvunnen. Med målet att finna sina mammor färdas barnen tillsammans genom skärgårdsskogar, förortsbetong och industriområden i ett gråruggigt Stockholm, där övernaturliga varelser visar sig överallt. Vem är egentligen fienden som vill barnen och deras mammor illa?

Passar 9-12 år.

Bok 2

Ylvania: Sagan om ljusbäraren av Ylva Hällen

En fantasysaga full av mystiska väsen, hemligheter och ondska. Boken tar vid tio år efter händelserna i tv-serien ”Ylvania”. Alba är en vanlig tjej som bor i Göteborg och som en dag får veta att hon föddes i en annan värld, landet Ylvania. I Ylvania har hon magiska krafter och får tillsammans med tre andra barn i uppdrag att rädda landet från den onda Master och hans monsterarmé. Passar barn mellan 6-9 år.

Bok 3

Percy Jackson-serien av Rick Riordan

Ett actionäventyr i de gamla grekiska gudarnas fotspår. Percy är en 12 år gammal pojke med ADHD och dyslexi, dessutom har han lite problem med sin verklighetsuppfattning. Plötsligt dyker det upp monster i hans liv och det visar sig att de grekiska gudarna fortfarande har en rätt aktiv roll i människornas liv, och en av dem är Percys pappa. En fartfylld och rolig serie med många böcker att sluka. Passar barn mellan 9-12 år.

Bok 4

Drakarnas öde av Jo Salmson

En fantasyserie i tre delar om drakar och drakriddare. Neas mamma var en av Demars berömda drakriddare. Hon förälskade sig i Neas pappa Belon, en stjärntolkare som dödades i kriget mot häxmästaren. Nea har även hon gåvan att tolka skuggorna stjärnstenen, men det hon ser förändrar hennes liv för alltid. Passar barn mellan 9-12 år.

Bok 5

Törnspökets hemlighet av Tone Almhjell

Mystiska fotspår och lemlästade djur hittas i skogen runt Niklas Sommerkulles hem. Det är trollen från Niklas lekar som kommit till liv i skogen, och han är den enda som kan stoppa dem. Han hittar en portal till en annan värld där invånarna plågas av Sparvkungen. Samtidigt måste Niklas ta reda på sanningen bakom mammans sista ord: ”Jag är ett Törnspöke”. Passar barn mellan 9-12 år.

Bok 6

Magikernas tid av Cressida Cowell

Magikerpojken Xar har ingen magi och skulle göra vad som helst för att få det. Krigarflickan Wish har något förbjudet och magisk i sin ägo som hon gör vad som helst för att behålla. Deras familjer ligger i strid med varandra men barnen måste samarbeta när de konfronteras av en gammal, mäktig och fruktansvärd varelse. Passar barn mellan 9-12 år.