Stora Siggeguiden för alla häst-tokiga läsare
Böcker

Stora Siggeguiden för alla häst-tokiga läsare

Böckerna om Elina och shettisen Sigge har lovordats av kritiker och läsare. Det är berättelser om kärleken till ett djur, relationerna med kompisar och livet i stallet. Böckerna är många, därför har vi tagit fram en komplett guide för den hästtokiga - med alla böcker i rätt ordning!

Fotograf: Margareta Nordqvist (illustratör) ur I stallet med Sigge

Böckerna om Elina och shettisen Sigge har lovordats av kritiker och läsare. Det är berättelser om kärleken till ett djur, relationerna med kompisar och livet i stallet. Böckerna är många, därför har vi tagit fram en komplett guide för den hästtokiga - med alla böcker i rätt ordning!

De 18 böckerna om Sigge är skrivna av Lin Hallberg och illustrerade av Margareta Nordqvist. Böckerna passar barn i mellan 6-9 år.

1

Alla älskar Sigge

I den första boken om Sigge får vi träffa Elina. Hon börjar i tvåan och ska äntligen få börja rida. Tillsammans med sina kompisar börjar hon med ridning på shettisstallet i Broby, under läraren Ingela. Det r här som Elina träffar Sig för första gången. Sigge är en vit liten shetlandsponny och det är kärlek vid första ögonkast. Men en dag när Elina kommer till stallet är Sigge sjuk. Hur ska det gå?

Boken finns här.

2

Torsdagar med Sigge

Elina längtar sig galen efter Sigge. Han är fortfarande sjuk men på bättringsvägen. Men frågan är vem som kommer få sköta Sigge när han kommer tillbaka? Visst blir det väl Elina, eller?

Boken finns här.

3

Kom igen Sigge

Elina och hennes mamma ska få sköta om hästarna i stallet helt själva, vilken lycka! Men plötsligt dyker Jossan upp. Hon ska tävla med Sigge, fast hon är lite nervös, så Elina kan följa med som skötare, om hon vågar.

Boken finns här.

4

April, april Sigge

I sommar hålls det ridläger. Elina vill inget hellre än att vara med på det. Men då måste hon ta hand om Sigge helt själv. Vågar hon det?

Boken finns här.

5

Ridläger med Sigge

Äntligen är det dags för ridlägret. Elinas dröm har gått i uppfyllelse och hon ska få vara med. En hel vecka fylld med bus, uteritter och massa Siggemys!

Boken finns här.

6

Simma lugnt Sigge

Efter sommarens ridläger måste hästarna vila upp sig. Elina får vila upp sig hos mormor och morfar. När Elina kommer tillbaka efter semestern är det dags för hennes första tävling och med sig ska hon ha Sigge.

Boken finns här.

7

Äventyr med Sigge

Elina ska ut på äventyrsritt. Det vankas lägereld, Storsjöodjur och hästvålnader, Elina är överlycklig. Samtidigt börjar vardagen förändras. Hästarna tar mer och mer tid. Sen har hon två kompisar Mattis och Eric, går det att vara kompis med båda?

Boken finns här.

8

Det spökar, Sigge

Snart är det halloween, ridtjejerna ska anordna en riktigt mysryskväll. Men det är inte det enda spännande som händer på stallet. Två nya elever ska börja rida med dem. Tänk om de vill sköta tjejernas favorithästar?

Boken finns här.

9

Hoppa högt Sigge

Elina ska få rida på den stora ridskolan, med Sigge. Men väl där är han på sitt bråkigaste humör och inget går som Elina tänkt sig. Dessutom sitter Jossan och hennes kompisar på läktaren.

Boken finns här.

10

Äntligen Sigge

Elina har äntligen fått bli skötare. Det innebär att hon får hänga med stortjejerna och det är nästan som att ha en egen häst. Fast det är inte Sigge, det är gamla Atle. Sen händer det något hemskt med Atle, är det Elinas fel?

Boken finns här.

11

För alltid Sigge

Elina ska få sköta om Sigge, helt själv. Det är en dröm som uppfylls. Men det är svårt att säga farväl, både för Jossan som lämnar över Sigge till Elina. Men också för Elina som måste säga hejdå till Atle och till alla klasskompisar. Tur att hon har Sigge och ett härligt sommarlov fyllt med hästridning och lata sommardagar.

Boken finns här.

12

Sommaren med Sigge

Elina och hennes lillasyster Linnea ska åka till mormor och morfar. Vanligtvis brukar Elina längta efter sommarveckan hos dem. Men den här gången är det inte lika roligt. Hon vill helst bara vara med Sigge.

Boken finns här.

13

Du och jag, Sigge

Sommaren blev bättre än Elina någonsin kunnat drömma om. Hon fick ha Sigge hemma hos mormor och morfar, alldeles för sig själv. Nu är det dags för läger som avslutas med hästtävling. Men något stör Elina. Hon är nämligen inte ensam om att ha Sigge som favorit. Tänk om hon inte får rida Sigge på lägret.

Boken finns här.

14

Klar för start Sigge

Den ljuva sommaren börjar lida mot sitt slut och vardagen är på ingång. Men vad gör väl det, när man får hänga i stallet med Sigge? Tränaren Ingela planerar en långritt. Men innan den ska avgå sker en olycka med hästarna.

Boken finns här.

15

Sally och Sigge

Ridterminen är återigen igång. Men innan Elina får rida Sigge måste hon rida Nanou. Men Nanou är mest arg och Elina tror att hästen nog är trött på ridskolan och behöver vila. Det är mycket nytt på gång på ridskolan. framförallt kommer det en ny häst till ridskolan, Sally.

Boken finns här.

16

Full galopp, Sigge

Elina spenderar all sin lediga tid i stallet. Hon har bestämt sig för att jobba med hästar när hon blir vuxen. Men mamma och pappa tycker att det räcker med tre dagar i veckan, hon måste ju klara skolan också. Dessutom är det snart dags för shettisgaloppen. Alla vill rida den nya hästen Sally. Men det är ju Mattis som är Sallys skötare.

Boken finns här.

17

Tävla med Sigge

Ingela är sjuk, vilket innebär att Elina får spender ännu mer tid med Sigge. Det är nämligen Elina, hennes mamma och resten av stalltjejerna som får sköta stallet och förberedelserna inför den kommande hopptävlingen.

Boken finns här.

18

I stallet med Sigge

Det ombyggda stallet ska invigas och under jullovet ska tjejerna återigen på ridläger. Den här gången ska de få träna dressyr med riktiga dressyrdomare. Allt inför sommarens stora tävling i Danmark. Samtidigt som allt i stallet flyter på och blomstrar händer det sorgliga saker utanför. Då blir lugnet och tryggheten i stallet viktigare än någonsin tidigare.

Boken finns här.

19

Dansa med Sigge

Det är vår och i Brobystallet tränar Elina och Sigge dressyr. De ska till Danmark och tävla och på träningen känns det som om Sigge dansar fram. Mitt i allt det glada händer det hemska saker i stallet. En natt har någon klippt av hästen Mollys svans, vem kan ha gjort något så elakt?

Köp boken
Lyssna på boken
Läs som e-bok

20

Älskade Sigge

Den stora shettistävlingen i Danmark närmar sig. Allt som Elina och de andra skötartjejerna drömt om så länge kommer snart bli verklighet. Tjejerna är fulla av förväntningar, men plötsligt börjar Sigge halta… Hur ska det gå nu? Och när kompisarna berättar att de vill bli medryttare på större ponnyer i ett annat stall vill Elina bara gråta. Kan tävlingen i Danmark bli den sista för Sigge och Elina?

Köp boken 
Lyssna på boken 
Läs som e-bok

Missa inget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på Bokiños nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

Läs mer