Sagasagor bjuder på igenkänning för våra 5-åringar
Böcker

Sagasagor bjuder på igenkänning för våra 5-åringar

För ett barn kan ett besök hos frisören vara lika dramatiskt som ett bråk med kompisen. Sagasagor skildrar både det stora och det lilla i livet och bjuder på massvis med igenkänning för barnen.

Av: Johanna Stenius
Fotograf: Emma Göthner

För ett barn kan ett besök hos frisören vara lika dramatiskt som ett bråk med kompisen. Sagasagor skildrar både det stora och det lilla i livet och bjuder på massvis med igenkänning för barnen.

Bok 1

Sova över

Saga ska sova över hos morfar på landet, det är första gången hon sover borta utan mamma och pappa. Saga och morfar går i skogen och letar efter kantareller, dricker kaffe tillsammans, steker falukorv och tittar på naturfilmer. Men när det är dags att sova och morfar stoppar om Saga i soffan säger hon stopp. Hon vill inte sova i soffan, hon vill sova hos morfar. Varmt om längtan, att våga och att umgås över generationer.

Bok 2

Ballonglängtan, kurragömma och två tomtar i diket

Här ryms fem fristående, varma högläsningsberättelser. Vi får läsa om när Saga leker kurragömma hemma hos Samir och råkar kissa på sig, ett djurparksbesök, om ett julfirande hos morfar på landet med två tomtar och en bil i diket.

Bok 3

Bananbus, finskor och en superjobbig superhjälte

I fem kapitel får vi läsa om när Saga går till frisören, firar Halloween, hamnar i en konflikt med Sverrir, snokar i mammas handväska och går på sommarfest på förskolan.

Bok 4

Syskonsjuka, kämpaglöd och en envis framtand

I den här boken blir Saga sjuk på sitt eget födelsedagskalas, tappar sin första tand och bygger en hinderbana med Samir. När Saga, mamma och pappa är på det stora möbelvaruhuset lyckas hon tappa bort sina föräldrar och blir avundsjuk på Samir som har både en gullig syster och en tuff storebror.

Bok 5

Fiffiga kroppen och finurliga knoppen

En bok som är framtagen i samarbete med Generation Pep. En blandning av saga och fakta om kroppen, hur den fungerar och varför det är bra att röra på sig. Nu med nytt avsnitt om kost! Saga och Samir bygger en hinderbana åt hunden Lars-Laban så att han ska bli pigg och busig, men Lars-Laban är trött. Saga och Samir vill hellre testa hinderbanan själva.

Bok 6

Studsmatta, simskola och en borttappad tigertass

Fem fristående kapitel om när Saga sover borta för första gången och umgås med morfar, om att hoppa studsmatta, att äntligen få leka i snön med mamma och längta efter ett husdjur.

Missa inget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på Bokiños nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!