10 mysiga godnattsagor
Boktips

10 mysiga godnattsagor

Avsluta dagen med en mysig lässtund och dröm er bort till sagornas värld. Bokiño listar tio godnattsagor omtycka av både stora och små.

Av: Clara Wallin
Illustration: Från "Sov nu Sickan" av Sofia Rådström

Avsluta dagen med en mysig lässtund och dröm er bort till sagornas värld. Bokiño listar tio godnattsagor omtycka av både stora och små.

Bok 1

Visst kan vi sova: Pekbok med sömnkunskap

Hanna Bergenkull & Maria Trolle

En pekbok som dem som längtar efter nätter med god sömn! I den här godnattsagan får vi följa vännerna Lillis Räv och Sally Säl från lek till nattning. Längst bak i boken finns också en faktadel med tips på vad du kan göra för att förbättra barnens sömn.

Bok 2

Musse & Helium: Dags att sova

Camilla Brinck

Musse & Helium ska sova, men innan dess vill de ha en godnattsaga av Camilla. Det blir en mysig tur i en magisk värld för de två mössen. Boken bjuder på fina uppslag och ett tempo som passar nattningen.

Bok 3

Visst kan Sally Säl sova : sömnkunskap för barnfamiljen

Hanna Bergenkull och Maria Trolle

Visst kan Sally Säl sova är en godnattsaga för både barn och föräldrar. I den första delen av boken får vi följa med sälen Sally när hon förbereder sig inför natten. Den andra delen av boken riktar sig till föräldrar och ger grundläggande kunskaper i hur sömn fungerar och en grundläggande handledning till sömnträning. Boken är skriven av Hanna Bergenkull som är sömnrådgivare. 

Passar barn mellan 0-6 år.

Bok 4

Musse & Helium. Kärlekens vind - en godnattsaga

Camilla Brinck

Camilla Brinck berättar en historia för dig och de två mössen Musse och Helium. Med stora bilder och sagolik text bjuds vi in i en värld där läsaren får hjälp att hitta lugnet. Boken avslutas med en övning där läsaren får hjälp att komma till ro genom en kroppsscanning. 

Passar barn mellan 3-6 år. 

Läs mer om Musse och Helium

Bok 5

Sov nu Sickan

Sofia Rådström

Nu är det läggdags men Sickan vill inte somna… Det är så roligt att hoppa i sängen och tända lampan. När Sickan äntligen somnat är det pappa som har svårt att ligga stilla, han går ut och fixar i köket. Men då måste Sickan gå upp och hämta pappa, det är ju dags att sova.

Passar barn mellan 0-3 år.

Bok 6

Aldrig har jag sett

Lena Sjöberg

En magisk bok på rim om att vakna, om att leka, om att trösta och om att älska. Lena Sjöberg skildrar relationen mellan liten och stor, en fantastiskt vacker bok med texter som värmer föräldrahjärtat lite extra.

Passar barn mellan 3-6 år.

Bok 7

Natti natti Babblarna

Anneli Tisell och Irene Johansson

En godnattsaga baserad på Babblarnas vaggvisa. Det är kväll och det är dags att sluta leka, läsa, klättra och busa. En efter en går Babblarna till sängs och barnet hjälper till att natta dem.

Passa barn mellan 0-3 år.

Lyssna och titta på Babblarnas vaggvisa

Bok 8

Jag älskar dig till månen och tillbaka

Amelia Hepworth och Tim Warnes

En godnattsaga på rim om relationen mellan liten och stor.

Översättare: Marie Helleday Ekwurtzel

Passar barn mellan 0-3 år.

Bok 9

Kaninen som så gärna ville somna: en annorlunda godnattsaga

Carl-Johan Forssén Ehrlin

När Kalle Kanin inte kan somna tar mamma Kanin med honom för att träffa en trollkarl. Han vet precis hur han ska göra för att få Kalle Kanin att somna. I Kaninen som så gärna ville somna: en annorlunda godnattsaga följer vi Kalle Kanin när han träffar olika karaktärer och hjälper dem att somna.

Passar barn mellan 3-6 år.

Bok 10

God natt min skatt

Millis Sarri

Nu är det kväll och djurens ungar ska sova. Nästan alla djuren är trött och de gäspar stort. Eftersom att gäspningar smittar blir även den piggaste av läsare sömnig… God natt min skatt är en mysig saga full av gullig djur och fina illustrationer.

Passar barn 0-3 år

En sida till? Fortsätt läs!