7 böcker för Swifties
Boktips

7 böcker för Swifties

Här listar vi ett gäng böcker fyllda av spänning, drama, känslor och tonårsbekymmer. Perfekt för barn och ungdomar mitt i Taylor Swift-eran!

Av: Madicken Stjernlöf

Här listar vi ett gäng böcker fyllda av spänning, drama, känslor och tonårsbekymmer. Perfekt för barn och ungdomar mitt i Taylor Swift-eran!

Bok 1

96 fakta om Taylor Swift

Arie Kaplan och Risa Rodil

En lättläst faktabok om en av vår tids största artister. Taylor Swift är singer-songwritern som sedan tidiga tonåren skrivit låtar till sig själv och andra med otrolig framgång. Här hittar vi snabba fakta, citat, kluriga quiz och sidor för att skriva ner egna tankar. En given bok för alla Swifties!

Passar barn 9-12 år.

Bok 2

Kändiscrush

Kirsti Kristoffersen

Det här är en bok om tonårskärlek och alla stora känslor och kval som kommer med den. Det blir såklart extra komplicerat när den man är kär i plötsligt blir Nordens största superkändis. Karolines sommarflört Mathias har en hemlighet som tvingar henne att omvärdera allt. Går det ens att vara kär i en superstjärna?

Passar barn 12-15 år.

Översättare: Sofia Nordin

Bok 3

Med knäppta händer på Pressbyråns kundtoalett

Annelie Adamsdotter

Hilda går sista terminen på gymnasiet när hon upptäcker att hon är gravid. Men vem är pappan? Något som komplicerar saken ytterligare är att Hildas familj är djupt religiös. Hennes egen pappa är till och med pastor. Vi får följa Hildas resa genom en graviditet och en pandemi, samtidigt som hon måste tackla familjens förväntningar och dessutom försöka bestämma vem som är pappan till hennes barn.

Passar unga vuxna.

Bok 4

Athena: Grattis världen! Jag är här nu!

Elin Ek

Elin Ek gör här sin skönlitterära debut med boken om Athena – en tolvåring som själv tycker att hon är ovanligt smart och påhittig. Tillsammans med sina kompisar har Athena startat aktivistklubben Rädda-Jorden-Klubben, för att rädda upp situationen med allt egentligen. En rolig och engagerad bok för alla tweenies. Dessutom är det den första i en serie böcker om Athena. Perfekt för (den blivande) bokslukaren!

Passar barn 9-12 år.

Bok 5

Eldhjulet

Kristina Ohlsson

Heidi hör märkliga ljud utanför sitt rum när hon ska sova och när en snickare river en vägg i hennes sovrum så hittas en leksak och en gammal barnsko under golvet. Snart förstår Heidi att något mycket otäckt hänt i huset där hon bor. Något som är på väg att hända igen … Eldhjulet är en ryslig bladvändare för barn och den första fristående boken i trilogin ”Barnen på Hovenäset”.

Passar barn 9-12 år

 

Bok 6

Supernova

Callum Bloodworth

Efter studenten är Nova nydumpad och ensam kvar i Sveriges tråkigaste stad. När fiket hon sommarjobbar på tvingas stänga, bestämmer sig Nova för att ge sig iväg för att hitta sig själv och den hon verkligen vill vara. Hon måste bort från ett liv utan färg! Tillsammans med den nya bekantskapen Leo ger de sig ut på jakt efter sommaren, sockervadd och universums oändlighet.

Passar unga vuxna.

Bok 7

Vi ska ju bara cykla förbi

Ellen Strömberg

Manda och Malin är bästisar och går sista terminen i nian. Vart de än ska så cyklar de. Oftast i jakt på något spännande som en fest eller en snygg kille. Manda känner att livet äntligen kan börja när en ursnygg kille börjar jobba på pizzerian. Men hur intresserad är han egentligen av henne? Vi ska ju bara cykla förbi fångar tiden då man fortfarande är ung, men själv tycker att man är väldigt vuxen. En träffsäker bok om längtan, vänskap och systerskap.

Passar barn 12-15 år.

Missa inget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på Bokiños nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!