Böcker av och med Lisa Aisato
Författare och illustratörer

Böcker av och med Lisa Aisato

Hon är författaren och illustratören som fullkomligt hänför oss med sina magiska bildtolkningar av egna och andras berättelser. Här har vi samlat några favoritböcker av och med Lisa Aisato.

Av: Madicken Stjernlöf
Fotograf: Astrid Waller

Hon är författaren och illustratören som fullkomligt hänför oss med sina magiska bildtolkningar av egna och andras berättelser. Här har vi samlat några favoritböcker av och med Lisa Aisato.

Bok 1

Odd är ett ägg

Lisa Aisato

Odd är en ängslig pojke. Med all rätt eftersom hans huvud är ett ägg. Han lägger mycket tid på att skydda sitt ömtåliga huvud och på att oroa sig för att något skulle kunna hända. Han är också mycket ensam – tills han möter Gun. Flickan i en lysande gul bidräkt som nästan inte är rädd för någonting. Det här är underbar högläsning för hela familjen om ett oemotståndligt radarpar som är varandras motsatser.

Översättare: Lotta Bergqvist

Bok 2

Snart sover du. Ett års god natt

Haddy Njie och Lisa Aisato

Snart sover du av systrarna Haddy Njie och Lisa Aisato är en god natt-bok om årstiderna som sover och vaknar till liv. Texten på vers kopplar barnets sömn till årstiderna; till våren som sover om vintern, sommaren som sover om våren och så vidare. Bokens poetiska texter kan läsas eller sjungas om man så vill. Haddy och Lisa samlade sina vänner i alla åldrar för att sjunga in boken och här kan du höra resultatet.

Översättare: Lotta Bergqvist

Bok 3

Flickan som ville rädda böckerna

Klaus Hagerup och Lisa Aisato

Anna ska snart fylla 10 år och älskar att läsa. Hon önskar att hon kunde leva för evigt precis som sina vänner i böckerna. En dag berättar bibliotekarien fru Monsen att det finns böcker som aldrig lånas ut från biblioteket. De försvinner och förstörs av den mystiska Milton Berg. Ska Anna lyckas rädda alla som lever i böckerna från det hemska öde som väntar?

Översättare: Lotta Bergqvist

Bok 4

Livets alla färger

Lisa Aisato

Livets alla färger är en samlingsbok som består av sex kapitel med små och stora nedslag i livets alla skeenden. Från barndomens bekymmerslösa drömmande via tonåren och vuxenlivets utmaningar till ålderdomens reflektion och eftertanke. Illustrationerna är utsökta exempel på Aisatos säregna uttryck. En magisk och hoppingivande presentbok för barn såväl som vuxna.

Översättare: Ulrika Caperius

Bok 5

Vindmakaren

Maja Lunde och Lisa Aisato

Vindmakaren som är skriven av Maja Lunde och rikt illustrerad av Lisa Aisato är den tredje helt fristående delen i den hyllade årstidsserien. Boken handlar om Tobias som tillbringar sommarlovet på en ö längst ut i kustbandet där han hittar ett rum med mystiska och märkliga teckningar. Det hela är starten på ett sommaräventyr som han aldrig ska glömma. En oerhört vacker och spännande bok som hela familjen kan njuta av. Läs även de andra delarna i serien; Snösystern och Solvaktaren.

Översättare: Barbro Lagergren

Missa inget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på Bokiños nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!