7 böcker som boostar ditt barns självkänsla
Böcker

7 böcker som boostar ditt barns självkänsla

Vad kan man göra för att ge sina barn bra självkänsla? En bok kan vara en hjälp på vägen. Vi listar sju barnböcker om att duga som man är.

Av: Linnéa Ivares

Vad kan man göra för att ge sina barn bra självkänsla? En bok kan vara en hjälp på vägen. Vi listar sju barnböcker om att duga som man är.

Bok 1

Vem är söt? av Stina Wirsén

Vem är egentligen söt? Och vem bestämmer det? Stina Wirsén visar hur det kan bli när man bestämmer om andra är söta eller fula och att det är ok att alla tycker olika. Passar barn i åldrarna 0–3 år.

Bok 2

Bebbe och fina kroppen av Mervi Lindman

Låt ditt barn upptäcka allt häftigt som kroppen kan göra. Bebbe har två fina ögon som kan se allting, en näsa som kan lukta och en mun som kan göra ljud. Dessutom har Bebbe fingrar som kan spela musik på pianot och två snabba fötter som kan springa iväg om någonting oväntat dyker upp. Passar barn i åldrarna 0–3 år.

Bok 3

Odd är ett ägg av Lisa Aisato

Odd är ett ägg möter vi den ängslige och ensamme Odd som har ett ägg till huvud. Varje morgon slår Odd in sitt huvud i handdukar och tevärmare så att det inte ska gå sönder. På gympan håller han sig undan och i skogen har han ett paraply som skydd för tallkottarna. Men allt förändras när han träffar den självsäkra flickan Gun som inte är rädd för någonting. Passar barn i åldrarna 3–6 år.

Bok 4

Pelle Svanslös-serien av Michael Rönn, Gösta Knutsson och Åsa Rönn

Pelle Svanslös blir retad för att han inte ser ut som andra katter, men bevisar om och om igen hur värdefull han är – med eller utan svans. Passar barn i åldrarna 3–6 år.

Bok 5

Kroppens ABC av Eva Emmelin, Linda Madsen och Lina Boozon Ekberg

Från A som i armsvett och B som i bröst, över K som i kärlek och M som i mens. En bok om sånt som kroppen har, gör och känner! Det finns kroppar i massor av olika former, färger och åldrar, ändå är många saker likadana för oss alla. Passar barn mellan 3-6 år.

Bok 6

Bara rumpor av Annika Leone och Bettina Johansson

Mira ska åka till badhuset. Där finns mycket att titta på, alla nakna kroppar som är så lika men ändå så olika. Bara rumpor är en bilderbok om våra kroppar, om nakenhet och om att bejaka och glädjas åt sin kropp Passar barn i åldrarna 3–6 år.

Bok 7

Dagbok för alla mina fans: Den bistra sanningen av Jeff Kinney

Vår oförvägne hjälte Greg är på väg in i en av livets stora utmaningar, puberteten. Nu måste han tackla de läskiga förändringar som händer med kroppen när man växer. En lärdom om att livet ständigt förändras på gott och ont.

Passar barn i åldrarna 9–12 år.

En sida till? Fortsätt läs!