Spänning på skoltid! 6 rafflande barnböcker som tar plats i skolan

Spänning på skoltid! 6 rafflande barnböcker som tar plats i skolan

Skandaler, mystiska rektorer, inbrottstjuvar och spöken i korridorerna. Vem har sagt att skolan inte är en spännande plats? Här listar vi sex dramatiska barnböcker som tar plats bland skolbänkar och matteböcker.

Av: Linnéa Ivares

Skandaler, mystiska rektorer, inbrottstjuvar och spöken i korridorerna. Vem har sagt att skolan inte är en spännande plats? Här listar vi sex dramatiska barnböcker som tar plats bland skolbänkar och matteböcker.

Bok 1

Inbrott i skolan av Helena Bross

Helena Bross lättlästa böcker om barnen i Klass 1b tillhör klassikerna inom börja-läsa-genren. När Edvin kommer till skolan är det inte som vanligt. Det står en polisbil på parkeringen! Det har varit inbrott i skolan. Datorerna är borta. Och när Edvin ska börja jobba med sin matte-remsa upptäcker han att även den är borta! Kan det vara tjuvarna som tagit den? Som tur är kan polishunden Zorro hjälpa till att leta. Passar barn i åldrarna 6–9 år.

Bok 2

Mystiska skolan av Katarina Genar

Följ med till skolan där man kan höra väsande andetag, lätta steg bakom sig och skratt som får håret att resa sig. Det är spökena! De gömmer sig överallt. Katarina Genars serie Mystiska skolan är rysmysiga och lagom läskiga böcker för nybörjarläsare. Passar barn i åldrarna 6–9 år.

Alla böcker i serien finns här.

Bok 3

Den stulna plånboken av Lena Lilleste

Max och Penny är superbra på att lösa mysterier! Och det är tur för det händer en hel del skumma saker på deras skola.En dag hittar Max en plånbok inne på skoltoaletten, men när han ska ge den till fröken är hon inte i klassrummet. En stund senare tappar Max plånboken inför alla på skolgården och plötsligt är han själv anklagad för att ha stulit den! Hur ska Max kunna bevisa att han är oskyldig? Passar barn i åldrarna 6–9 år.

Bok 4

Scoopet av Martin Widmark och Erik Fichtelius

Scoopet är en bokserie med fokus på ungas rätt att granska och påverka sin omvärld. Häng med när en grupp 11-åringar startar en egen nättidning, som får konsekvenser de aldrig kunnat ana. Skolans rektor försöker tysta ner en skandal på skolan! Det får vännerna Hugo, Maryam och Johanna erfara när deras nättidning ”Scoopet” plötsligt stängs ner efter att de rapporterat om omfattande mobbing på skolan. Det verkar som att rektorn bara vill att skoltidningen skriver om sådant som är bra på skolan. Men vännerna låter sig inte stoppas. Passar barn i åldrarna 9–12 år.

Bok 5

Tusen gånger starkare av Christina Herrström

Signe tycker att världen krympte när hon började sexan. Tidigare kände hon sig glad och fri och vågade ta för sig. Nu är hon femton år och det är Mimi och hennes kompisar som har makten i klassen. Men en dag kommer Saga till klassen. Saga har ett stort självförtroende och vågar stå upp mot Mimi, lärarna och killarna. En berörande och engagerande ungdomsbok som även blivit långfilm.

Bok 6

Sexstrejken av Åsa Hellberg

Majken har fått nog. Nog av att bli kallad hora i skåphallen, i korridoren, i matsalen, nog av anonyma dickpics. Nog av att de schysta killarna håller käften när tjejerna trakasseras. När hon tillsammans med den blyga Vilda och skolans drömtjej Belle utlyser en sexstrejk blir det upptakten till något som ingen kunnat förutse.Hade de strejkat om de hade vetat vilka krafter som skulle utlösas av att säga nej till sex? Hade de strejkat om de vetat priset de skulle få betala? Passar unga vuxna.

Missa inget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på Bokiños nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!