Illustration av Maria Nilsson Thore, hämtad ur Lilla barnkammarboken : godnattvisor 7 vyssjande vaggvisor
0 till 3 år

7 vyssjande vaggvisor

Byssan lull, koka kittelen full, där kommer tre...Snark...Finns det något tryggare, mysigare eller mer sövande än en vaggvisa? Vi tror inte det. Därför har vi i denna lista samlat 7 vyssjande visor som vaggar barnen till sömns!

Av: Ingrid Nilsson

Byssan lull, koka kittelen full, där kommer tre...Snark...Finns det något tryggare, mysigare eller mer sövande än en vaggvisa? Vi tror inte det. Därför har vi i denna lista samlat 7 vyssjande visor som vaggar barnen till sömns!

Bok 1

Lilla barnkammarboken : godnattvisor

Flera författare och illustratörer

Med Lilla barnkammarboken : godnattvisor blir kvällen dagens mysigaste stund! Här samsas sånger och ramsor i ett perfekt urval och skapar en riktig godnattviseskatt. Boken bjuder på moderna visor som ”Frida Freys tröstvisa” och ”Vaggvisa för liten grön banan” samt klassiker som ”Ro ro barnet” och ”Byssan lull”. Några av våra främsta författare genom tiderna, som Astrid Lindgren, Lennart Hellsing och Evert Taube bidrar med visor och några av de vassaste bildskaparna, som Gunna Grähs, Lotta Geffenblad och Anna Höglund kontribuerar med illustrationer.

Passar 3-6 år.

Grodans sång av Elsa Beskow, Alice Tegnér och Lotta Geffenblad
Bok 2

Nattvisa

Lena Sjöberg

Snarkningarna ekar ut över tomma gator, fladdermössen slår upp sina ögon och stjärnorna tänds! Dagen är slut, natten tar vid. Men vad händer egentligen under dygnets mörka timmar? Häng med på en finstämd vandring i månskenet – bland hundar som vaktar och lastbilar som glittrar. Nattvisa är skriven på rim och handlar om det där som faktiskt händer samtidigt som man sussar lugnt.

Passar 3-6 år.

Bok 3

Vargsången

Astrid Lindgren och Lena Sjöberg

Visan i den klassiska scenen där Lovis sjunger för Ronja i famnen kommer nu som bok – med magiska illustrationer av Lena Sjöberg och text av allas vår egen Astrid Lindgren! I samklang med den älskade visan tornar en mörk skog upp sig, där vargen bor och ylar mot månen. Människobarnen vaggas i trygga famnar inne i de upplysta hemmen, medan vargen hungrigt stryker omkring. Det är tryggt och hotfullt om vartannat och Vargsången ljuder genom alla skogar, i alla tider.

Passar 3-6 år.

Bok 4

Mina första godnattvisor

Flera författare och illustratörer

Aldrig somnar man så gott som till ljudet av någon som sjunger för en. Sidorna i Mina första godnattvisor pryds av sövande visor och granna bilder, skapade av välkända diktare och illustratörer. Boken är helt enkelt en första hjälpen för alla barn och vuxna som behöver komma till ro och somna!

Passar 0-3 år.

Bok 5

Våra visor

Alice Tegnér och Elsa Beskow

De flesta har någon gång sjungit ”Videvisan”, ”Bä, bä, vita lamm” eller ”Ekorr’n satt i granen”. Alice Tegnérs barnvisor utgör en imponerande stor del av den svenska barnviseskatten. Då vännen Elsa Beskow började ackompanjera visorna med sina älskade bilder skedde underverk! I många generationer har människor fått njuta av deras verk och i denna utgåva samlas text, bild och noter till arton visor och ramsor i ett välanpassat format. Dessutom finns ett efterord av Gitten Sköld att läsa, där hon berättar om de bägge kreatörerna.

Passar 3-6 år.

Videvisan av Alice Tegnér och Elsa Beskow
Bok 6

Minibarnkammarboken. Sova

En mysig liten godnattbok för de allra minsta! För en god natts sömn erbjuds ramsor, sånger och en liten godnattsaga. Barndomsfavoriterna vi håller så kärt presenteras sida vid sida av de nyaste pärlorna som glänser i månskenet!

Passar 0-3 år.

Bok 7

Tussa lulla : Vaggvisor från världen

Ingrid Brännström, Sanna Källman, Anna Ottertun, Maria Stellas och Malin Skinnar

Denna värdefulla gömma vaggvisor från världen över, innehåller allt du kan föreställa dig: nordiskt gung, karibisk puls, grekiska och orientaliska ornament och färgkaskader. Vokalkvartetten Tetras sångerskor Sanna Källman, Anna Ottertun, Ingrid Brännström och Maria Stellas har här skapat en bok tillsammans med sångmålaren Malin Skinnar. Här finns noter och storslagna bilder – från musikens innersta kärna! På en medföljande CD får man dessutom lyssna till Tetras framförande av vaggvisorna. Sjung, titta och lyssna till noter och texter på svenska och originalspråk!

Passar 0-3 år.

Missa inget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på Bokiños nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!