Alla böckerna om Ninja Timmy och hans brottsbekämpande gäng
6 till 9 år

Alla böckerna om Ninja Timmy och hans brottsbekämpande gäng

Författaren och konceptdesignern Henrik Tamm väver in viktiga samhällsfrågor och riktiga världskonflikter i sina böcker om Ninja Timmy – en karaktär han fick inspiration till när han träffade på en gatukatt under en resa till Peking. Här är listan med alla böckerna.

Av: Madicken Stjernlöf
Fotograf: Stefan Tell

Författaren och konceptdesignern Henrik Tamm väver in viktiga samhällsfrågor och riktiga världskonflikter i sina böcker om Ninja Timmy – en karaktär han fick inspiration till när han träffade på en gatukatt under en resa till Peking. Här är listan med alla böckerna.

Bok 1

Ninja Timmy och de stulna skratten

Katten Timmy, minken Simon, samt grisarna Jasper och Kasper kånkar runt på en apelsinskalarmaskin de uppfunnit. Planen är att sälja den men på vägen träffar de på barn som har blivit bestulna på sina skratt. Timmy och hans vänner bestämmer sig för att hjälpa barnen att återfå skratten. Men för att göra det så måste de förvandlas till ett gäng brottsbekämpande ninjor! Det här är den första boken i serien om katten Ninja Timmy.

 

Bok 2

Ninja Timmy och resan till Sansoria

I den andra boken i serien beger sig Ninja Timmy och hans vänner till ön Sansoria som drabbats av en hemsk förbannelse. En mystisk bok har förtrollat Kejsaren och invånarna på Sansoria och sedan dess är deras fantasi och all skönhet borta. Staden är grå och alla växter döda. Nu gäller det för Timmy och hans vänner att själva stå emot den förbannelse som de kommit dit för att stoppa.

 

 

Bok 3

Ninja Timmy och den vita apans hemlighet

Timmy och hans brottsbekämpande ninjagäng följer efter den vita apan som stulit Skriftrullen om alltings ursprung. Jakten tar dem långt in i den farliga djungeln – full av dödliga fällor och blodtörstande pirater. I den tredje boken om Ninja Timmy uppdagas glömda nyheter och förrädare avslöjas.

Bok 4

Ninja Timmy och de förlorade sångernas kammare

I den fjärde boken om Ninja Timmy möter han och hans ninjagäng den livsfarliga Raxxina – musikens ande. Hon är väl omnämnd i gamla legender och sägs kunna trollbinda med sin musik. Varför har hon uppenbarat sig? Och vad vill hon Timmy? Dessutom får Timmy helt oväntat upp ett spår efter sin försvunne far!

Bok 5

Ninja Timmy och staden av is

I den här boken bestämmer sig Ninja Timmy för att söka efter sin försvunna mamma som sägs ha rest på ett upptäckaruppdrag till Vitland. I ett luftskepp reser han och hans vänner iväg mot de isiga bergen i norr. Men när de kommer fram märker de att saker inte står rätt till. Den egocentriska affärsmannen Baron von Stump har borrat efter olja och nu smälter isen och luften är förorenad. Det blir ett jobb för de magiska ninjorna med Timmy i spetsen att försöka stoppa skurken innan allt är försent.

Bok 6

Ninja Timmy och sagornas dal

I den sjätte delen om Ninja Timmy hotar Chefsbyråkratens lögner leda till att ninjagängets kvarter rivs! Timmy och hans vänner ger sig av till Sagornas dal för att leta reda på en blomma vars saft sägs kunna avslöja lögner. Men i dalen pågår ett krig, och innan Timmy kan plocka blommans blad och återvända hem till sitt hotade kvarter måste han och hans ninjagäng sätta stopp för kriget.

Missa inget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på Bokiños nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!