Foto: Shutterstock Gillar ditt barn LasseMaja? Då kommer hen älska de här böckerna
Böcker

Gillar ditt barn LasseMaja? Då kommer hen älska de här böckerna

Det är många barn som har förälskat sig i LasseMajas Detektivbyrå — och lika många föräldrar som vridit sig i ångest när hela bokserien är avverkad. Vad ska jag ge mitt barn att läsa nu? Bokiño har flera förslag.

Av: Johanna Stenius

Det är många barn som har förälskat sig i LasseMajas Detektivbyrå — och lika många föräldrar som vridit sig i ångest när hela bokserien är avverkad. Vad ska jag ge mitt barn att läsa nu? Bokiño har flera förslag.

Bok 1

Cirkusdeckarna av Dan Höjer och Stina Lövkvist

Tvillingarna Kaspar och Katinka är de största stjärnorna på Cirkus Pommery och publiken häpnar när de visar upp sina fantastiska konster. Men Kaspar och Katinka tycker också om att lösa mysterier, något det finns gott om på cirkusen. Bland tigrar och hästar jagar de bovar och letar ledtrådar. En fartfylld, rolig och spännande bokserie!

Bok 2

Nelly Rapp av Martin Widmark och Christina Alvner

Nelly Rapp är tillsammans med Valle mästare på att bekämpa monster och andra farliga odjur. Med hjälp av sina tre L — lugn, lärdom och list — segrar den 10-åriga monsteragenten över det ena odjuret efter det andra. Martin Widmark är, som många vet, även författaren till LasseMaja-böckerna — så succén är given!

Bok 3

Megakillen av Martin Olczak och Anna Sandler

Åtta-åriga Melker har alltid drömt om att bli en riktig superhjälte. När hans syster Molly syr en jättefin superhjältedräkt till honom kommer mysterierna och hjältedåden på löpande band — och Melker blir Megakillen. Tillsammans med Molly och kråkan Zeppelin jagar de skurkar och löser gåtor.

Bok 4

Hotell Gyllene knorren av Johan Unenge och Måns Gahrton

På Hotell Gyllene knorren råder det ingen brist på knasigheter och roligheter. Här finns minigrisar som skapar kaos, hemsökta hotellrum, nedgrävda skatter, spioner och mycket mer. Kaosartade äventyr utlovas och böckerna gör sig väldigt bra som högläsning för hela familjen.

Bok 5

Stål-Stella superhjälte av Maria Frensborg och Ingrid Flygare

Norrlands egen superhjälte! Stål-Stella får plötsligt ta över superhjälterollen efter att Stål-Stina, traktens hemlighetsfulla bibliotekarie, gått i pension. Stål-Stella löser brott och jagar skurkar i rasande fart.

Bok 6

Dubbeldeckarna av Jørn Lier Horst och Hans Jørgen Sandnes

En serie mysterieböcker om Tilde, Viktor och hunden Åtto som löser mystiska fall i sin hemstad. Det är spänning från första till sista sidan!

Bok 7

Spionerna i Oreborg av Jakob Wegelius

En historia i bästa Ture Sventon- och Agaton Sax-anda. En främling kliver av bussen i Oreborg. Han haltar lätt och har en krans av små blommor i hatten, annars ser han inte mystisk ut. Några dagar senare skakas Oreborg av en stor spion- och piratskandal som tidningarna kallar för ”Blomsteraffärsaffären”. Sanningen om brottshärvan kom aldrig fram, och än idag frågar sig många i Oreborgs spionkretsar vem han var, den där haltande främlingen med blommor i hatten.

En sida till? Fortsätt läs!