Böcker för barn som älskar spel
Boktips

Böcker för barn som älskar spel

Tycker ditt barn om att spela spel och tycker du att mindre skrämtid vore på sin plats? Här tipsar vi på redaktionen om böcker som tar läsaren med storm, rakt in i en spännande värld.

Av: Clara Wallin
Fotograf: Shutterstock

Tycker ditt barn om att spela spel och tycker du att mindre skrämtid vore på sin plats? Här tipsar vi på redaktionen om böcker som tar läsaren med storm, rakt in i en spännande värld.

Bok 1

Treasure: Tillbaka till level 27

Jenny Bicho

När det blir dags för påskäggsjakt i äventyrsspelet Treasure hoppas Joar kunna hitta tillbaka till den hemliga luckan som leder in i spelets kontrollpanel. Samtidigt börjar märkliga saker hända i spelet som får honom att tro att någon kanske väntar på honom där inne.

Tillbaka till level 27 är den andra delen i gamingserien Treasure.

Bok 2

Uppvaknandet

E.P Uggla

Uppvaknandet är det första delen i serien Drakar & Demoner, serien utgår från den värld som skapats i rollspelet Drakar och demoner.

Tamea har aldrig känt sig bekväm att vara dotter till en rik familj. Hon tycker inte om att ha dyra klänningar och smycken, hon vill hellre öva svärdsteknik med sin storebror. En dag kallas hennes bror iväg på ett hemligt uppdrag, och Tamea lämnar sitt trygga liv innanför stadsmurarna för att leta rätt på sin bror. Utanför muren möter hon en värld som är långt ifrån det liv hon lever i borggården och inser snart att hon är chanslös på egen hand ute i vildmarken. Hon tar hjälp av ankan Gizma och alven Verven, men kan hon verkligen lita på deras resesällskap?

Bok 3

Pokémon. Den stora guiden till Pokémonvärlden

Formgivare: Richard Persson

Allt som är värt att veta om Pokémon finns samlat i den här boken. Över 20 års innehåll från Pokémonvärlden är med, tillsammans med exklusivt innehåll om bland annat Ash och Pikachu. En perfekt present till den som älskar Pokémon.

Bok 4

Slutspel

Andreas Palmaer

Linoel kan inte tro sina öron. Hans familj ska medverka i en Tv-serie i Viaflix-satsningen ”Silvers-Ett guldkantat liv”. Hela familjen är överlycklig, förutom han. Linoel spelar äntligen i allsvenskan i Golden Goal, världens bästa tv-spel. Hans föräldrar hatar tv-spel och de vet inte om att hans spelar. Men när huset fylls av kameror kan han inte längre dölja sin hemlighet.

Bok 5

Murtagh

Christopher Paolini

Murtagh och hans drake Törne ger sig ut på äventyr där de måste besegra en mystisk häxa. Förhoppningsvis är det en prövning som kan hjälpa honom att hitta tillbaka till sig själv.

Murtagh är en fristående uppföljare på serien om Eragon. Den kan som sagt läsas fristående men blir kanske ännu bättre som man tidigare läst de tidigare delarna.

Översättare: Lottie Eriksson

Bok 6

Hungerspelen

Suzanne Collins

Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt lottas två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. Deltagarna skickas  till huvudstaden där de tränas och visas upp. De måste vinna folkets hjärtan för att få sponsorer och till sist står endast en överlevande kvar som vinnare. Katniss Everdeen är sexton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv. Det namn som dras i lottningen i deras distrikt är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen.

Passar från 15 år och uppåt.

Översättare: Lena Jonsson

Bok 7

Aideens gåva

Helena Dahlgren

Den magiska hästrasen starbreeds som bara finns på ön Jorvik, är hotad. Det föds inte längre nya hästar och det sägs att det bara finns ett dräktigt sto kvar. Ödesryttarna ger sig av för att hitta hästen och dess ofödda föl, samtidigt märker de att mörka krafter vill ta över ön. För att hindra ondskan behöver de ta hjälp av en grupp som nyss var deras fiender. Aideens gåva är den tredjedelen i serien Ödesryttarna. 

En sida till? Fortsätt läs!