Winner winner chicken dinner! 4 böcker för speltokiga barn
Boktips

Winner winner chicken dinner! 4 böcker för speltokiga barn

Gillar ditt barn att spela dator eller tv-spel? Här kommer boktips för dem, fyra böcker som är baserade på spel.

Av: Clara Wallin
Fotograf: Shutterstock

Gillar ditt barn att spela dator eller tv-spel? Här kommer boktips för dem, fyra böcker som är baserade på spel.

Bok 1

Uppvaknandet

E.P. Uggla

Uppvaknandet är det första delen i serien Drakar & Demoner, serien utgår från den värld som skapats i rollspelet Drakar och demoner. 

Tamea har aldrig känt sig bekväm att vara dotter till en rik familj. Hon tycker inte om att ha dyra klänningar och smycken, hon vill hellre öva svärdsteknik med sin storebror. En dag kallas hennes bror iväg på ett hemligt uppdrag, och Tamea lämnar sitt trygga liv innanför stadsmurarna för att leta rätt på sin bror. Utanför muren möter hon en värld som är långt ifrån det liv hon lever i borggården och inser snart att hon är chanslös på egen hand ute i vildmarken. Hon tar hjälp av ankan Gizma och alven Verven, men kan hon verkligen lita på deras resesällskap?

Passar för barn mellan 9-12 år.

Bok 2

Den stora boken om Pokémon

Formgivare: Richard Persson

Allt som är värt att veta om Pokémon finns samlat i den här boken. Över 20 års innehåll från Pokémonvärlden är med, tillsammans med exklusivt innehåll om bland annat Ash och Pikachu. En perfekt present till den som älskar Pokémon.

Passar för barn mellan 6-9 år.

Bok 3

Aideens gåva

Helena Dahlgren och Star Stable Entertainment

Den magiska hästrasen starbreeds som bara finns på ön Jorvik, är hotad. Det föds inte längre nya hästar och det sägs att det bara finns ett dräktigt sto kvar. Ödesryttarna ger sig av för att hitta hästen och dess ofödda föl, samtidigt märker de att mörka krafter vill ta över ön. För att hindra ondskan behöver de ta hjälp av en grupp som nyss var deras fiender. Aideens gåva är den tredjedelen i serien Ödesryttarna. 

Passar barn mellan 9-12 år.

Bok 4

Hästtjuven

Catherine Hapka

Den årliga hästfestivalen ska hållas på Moorlandstallet, Ivy är förväntansfull och ser upp till de äldre tjejerna som ska vara med och tävla. Tänk om hon skulle vara med och tävla på hennes älsklingshäst Hero… Men plötsligt har en av tävlingshästarna försvunnit och Ivy blir inblandad i stölden. Om en hästtjuv rör sig kring stallet kommer inte tävlingarna kunna bli av. Ivy och hennes vänner måste göra allt för att hitta tjuven. Hästtjuven är den andra delen i serien Moorlandstallet.

Passar barn 9-12 år

Översättare: Helena Dahlgren

En sida till? Fortsätt läs!