Presenttips till 2-åringen
0 till 3 år

Presenttips till 2-åringen

Vad är en bra present till en 2-åring? En bok såklart! Nedan listar vi noga utvalda böcker för att passa barn runt 2 år.

Av: Clara Wallin
Fotograf: Shutterstock

Vad är en bra present till en 2-åring? En bok såklart! Nedan listar vi noga utvalda böcker för att passa barn runt 2 år.

Bok 1

Mammas sovsjal

Chimamanda Ngozi Adichie

När mamma sover har hon en sjal runt huvudet. Det är för att håret ska bli mjukt och fint. Chino tycker så mycket om sovsjalen och när mamma går till jobbet får Chino låna den. Hela dagen används den till roliga lekar och är med om lekfulla vardagsäventyr.

Bok 2

Språklek och ordskoj med Dam-Dam. Dansar

Josefine Sundström och Mervi Lindman

Idag ska barnen på Dam-Dams förskola ska dansa. Dam-Dam är blyg till en början men plötsligt tar det fart i kroppen och det är roligt att dansa.

Språklek och ordskoj är böcker som vill väcka språklig nyfikenhet och lust med hjälp av busiga formuleringar, roliga ord och ljud.
Bok 3

Bebbe och pottan

Mervi Lindman

Titta, lek och lär dig tillsammans med Bebbe och pottan.

Bok 4

Alla tre snorar

Maria Nilsson Thore

Esters näsa rinner och rinner, det blir kladdigt överallt. Fröken hämtar papper och Ester fräser. Hon är lite varm också och får lägga sig i myshörnan och vänta på att mamma ska hämta henne. Orättvist tycker Idde och Valle, men så börjar deras näsor också rinna…

Bok 5

Mina första färger

Inger Sandberg och Lasse Sandberg

En grå elefant, en rosa ballong eller en röd brandbil? En pekbok med starka färger och tydliga bilder där vi får möta Lilla Spöket Laban och hans vänner och lära oss färger samtidigt.

Bok 6

Julia hjälper till

Eva Eriksson och Lisa Moroni

Julia tycker om att hjälpa till och idag har Julia och mamma mycket att göra, ikväll kommer mammas kompisar på middag. Först ska de handla, sen baka paj och kakor. Julia hjälper till att städa upp mjölet, tur hon har sin nya dammvippa.

Bok 7

I Babblarnas hus

Anneli Tisell och Iréne Johansson

Se in i babblarnas hus. Titta i hålet och kika bakom gardinen. Vad händer där inne? Boken fokuserar på begreppet VAD. Vad gör Diddi? Vad ser Babba?

Bok 8

Vems kalas?

Stina Wirsén

Idag fyller Gnis år och kompisarna ska komma på kalas. Fiskdamm, tårta och lekar, en riktig fest. Men plötsligt står Nallemammans väninna Fågel i hallen med ett barn som Gnis inte känner. Enligt Gnis är barnet absolut inte bjuden på kalaset.