Läslovet är här – men hur gör vi nu?

Läslovet är här – men hur gör vi nu?

Hur ska vi få våra barn att läsa egentligen? Räcker det med att ge dem riktigt härliga böcker, eller behövs något mer?  Det finns massor man kan göra!
Här har vi sammanställt en specialguide med tips för barn i alla åldrar – och deras föräldrar. Dessutom, några utvalda intervjuer med aktuella författare. Varsågod, trevlig läsning!

Hur får jag min tweenie att läsa, Ingela Korsell?

När det kommer till frågor om barns läsning vänder vi oss självklart till Ingela Korsell. Hon är författare, pedagogikdoktorand och grundskollärare.

Man behöver såklart inte bara läsa skönlitteratur. Läs även faktaböcker, tidningar, serier, kokböcker, spelinstruktioner med mera.

Så blev en historiebok för rebelltjejer en av världens största bokframgångar

Låt barnen skratta sig till läslust

Det finns flera vanliga fördomar om roliga böcker för barn: att de handlar om pruttar, har “dåligt språk” eller helt enkelt inte är bra. Men hur fel kan det egentligen bli? Humor är ju den bästa öppningen för barn som kanske annars inte skulle läsa!

6 bilderböcker som vuxna också kommer att älska att läsa

Pinfärsk och färgstark ungdomsroman om att komma ut

Romandebuterande Agnes Lindströms bok Hata Gustavsberg är en uppväxtskildring om att vilja förändra allt: bli kär, komma ut, vara en smart och god feminist och hur stökigt det kan bli när allt händer samtidigt.

Helena Willis avslöjar den hemliga formeln bakom LasseMaja-succén

Alla älskar LasseMajas detektivbyrå! Det finns en anledning – teamet bakom arbetar alltid med barns läsglädje i fokus och utvecklar ständigt sin avancerade formel, som i grunden består av: Vanliga barn, repetition och noll magi.


Video. Barnförfattarna Helena Bross och Magnus Ljunggren – som båda är dyslektiker – ger här sina bästa tips på hur du gör barn lässugna. Vad sägs om att förbjuda “farliga böcker” (ger garanterat lässug) eller varna för mördare?

Älskar du också böcker?

Missa inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev för allt en bokälskare behöver. Erbjudanden, inspiration och nyheter i en perfekt blandning, direkt i din inkorg.
[widget id=”nyhetsbrev-4″]

”När mamma åker till Dalarna med sin nya kärlek och pappa flyger till Mallorca med sin nya familj blir My ensam kvar i stan på sommarlovet. Båda föräldrarna tror att My är med den andra. Istället för att avslöja misstaget bestämmer hon sig för att dra och klara sig på egen hand.”

Smygläs Ni kommer SAKNA MIG! – en ungdomsroman av Moa Herngren

SKAM

Saknar du också SKAM? Här är 26 böcker bara för dig!