10 youtubers som har skrivit böcker
Dina barns favorit-youtubers finns i bokform!
Böcker

Dina barns favorit-youtubers finns i bokform!

Allt fler av barnens favoriter på Youtube tar klivet in i böckernas värld. Vi har samlat tio böcker där profiler som Clara Henry, Therése Lindgren och Misslisibell berättar om allt från mobbning, psykisk ohälsa och ångest till PMS och feminism.

Av: Elsa Sjögren
Fotograf: Thron Ullberg

Allt fler av barnens favoriter på Youtube tar klivet in i böckernas värld. Vi har samlat tio böcker där profiler som Clara Henry, Therése Lindgren och Misslisibell berättar om allt från mobbning, psykisk ohälsa och ångest till PMS och feminism.

1. Ibland mår jag inte så bra av Therése Lindgren

Ibland mår jag inte så bra
2016 års mest sålda bok på Adlibris är Therése Lindgrens öppenhjärtiga och ärliga berättelse om psykisk ohälsa. Hon varvar egna erfarenheter med fakta och tips om hur du andas dig genom en panikattack, hur du pratar om ditt mående med familj och vänner och vilken hjälp som finns att få.

Boken finns här.

Missa inget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

2. Mot framtiden av Clara Henry

mot framtiden av clara henry
En inspirerande och rolig guide till feminism som ställer frågor om vad feminism är och varför det behövs, förhållandet till sin kropp, sex och privilegier. En överlevnadsguide för alla som utsatts för eller funderat över den strukturella sexismen i samhället.

Boken finns här.

Läs mer: Expertens smarta knep: Så gör du barnen till läsare under lovet

3. Ni vann aldrig av Misslisibell

Ni vann aldrig av Misslisibell
I Misslisibells sociala medier syns en glad och sprallig tjej som älskar smink och hästar. Men det som har präglat hennes liv allra mest är mobbningen hon utsattes för under högstadiet. Lisa berättar om sina egna erfarenheter av mobbning, dess konsekvenser och hur fansen blev räddningen. Boken innehåller även fakta om vad mobbning är och hur du kan agera om du själv eller ditt barn blir utsatt.

Boken finns här.

4. Min superkraft! av Viktor Frisk

Min superkraft av Viktor Frisk
Artisten och bloggaren Viktor Frisk skriver om när han fick sin ADHD-diagnos — och alla bitar plötsligt föll på plats. Diagnosen öppnade dörrar och Viktor lärde sig att dra nytta av sin rastlöshet och frenesi. Här berättar han om den struliga uppväxten när ingen förstod honom, om frustration, tvivel och skuldkänslor. Men även om det positiva med ADHD och hur han lyckades vända diagnosen till en superkraft.

Boken finns här.

5. PMS-kossan av Jonna Lundell

PMS-kossan av Jonna Lundell
På ett personligt och humoristiskt sätt berättar youtubern Jonna Lundell om uppväxten i Mjölby och Norrköping och den ”sjukdom” som visade sig vara PMS. Hon skriver om dagen då hon träffade sin blivande man Joakim Lundell och arbetet med deras gemensamma Youtube-kanaler.

Boken finns här.

6. Two faced av Thomas Sekelius

Two faced av thomas sekelius
Thomas Sekelius personliga och inspirerande sminkvideos på Youtube gav honom stjärnstatus. Här delar han med sig av sin kunskap och guidar läsaren genom contouring, glow och konsten att fixa kyssäkta läppar. Thomas berättar även om sin personliga historia och de händelser som tagit honom dit han är idag.

Boken finns här.

Missa inte! Magi, monster och äventyr! Här är 9 nya fantasyböcker för barn

7. Jag är Nellie av Nellie Berntsson

Jag är Nellie av Nellie Berntsson
Blogg- och Youtubefenomenet Nellie Berntsson skriver ärligt om att vara tonåring, bloggstjärna och livet med hästarna i stallet. Hon berättar om anledningen till att hon bytt skola tre gånger, att jobba stenhårt för sina drömmar och känslan att inte riktigt ha några nära vänner. En peppande och stärkande bok för alla tonåringar.

Boken finns här.

8. Monster av Joakim Lundell

Monster av Joakim Lundell
Idag är Joakim Lundell en av Sveriges största influencers, men vägen dit är kantad av smärtsamma minnen. I Monster berättar han om den tuffa uppväxten i olika fosterhem och ungdomshem. Han lever en tid som hemlös och hamnar i drogmissbruk och kriminalitet. De mörka tankarna och ensamheten driver honom till flera självmordsförsök. Men när han träffar sin fru Jonna kommer vändningen.

Boken finns här.

9. Vem bryr sig? av Therése Lindgren

Vem bryr sig? av Therese Lindgren
Therése Lindgren senaste bok handlar om hjärtefrågorna djurrätt och veganism. Hon skildrar hur det gick till när hon stegvis blev vegetarian och sedan vegan och ger tips för hur du kan leva ett mer djurvänligt liv.

Boken finns här.

10. Med livet som insats : min historia av Carl Déman och Helén Bjurberg

Med livet som insats av Carl Déman

Carl Déman är en del av humorgruppen JLC som har nästan en halv miljon följare på Youtube. Men bakom Carls framgångar finns ett mörker. Under flera år led han av ett svårt spelberoende. Naket och ärligt berättar Carl sin historia om hur spelandet gick från ett oskyldigt nöje till ett allvarligt missbruk som fyllde livet med ångest och lögner.

Boken finns här.

 

En sida till? Fortsätt läs!