10 bokpresenter till jullovslediga pedagoger
10 bokpresenter till jullovslediga pedagoger
Böcker

10 bokpresenter till jullovslediga pedagoger

Dags för avslutning och en liten present till pedagoger och andra som jobbar hårt med att ta hand om våra barn. En sak är säker: på jullovet vill läraren inte läsa pedagogik. Här är 10 härliga boktips att slå in!

Av: Johanna Stenius

Dags för avslutning och en liten present till pedagoger och andra som jobbar hårt med att ta hand om våra barn. En sak är säker: på jullovet vill läraren inte läsa pedagogik. Här är 10 härliga boktips att slå in!

1. Nyutgåvorna av de kvinnliga Nobelpristagarnas böcker


Under hösten har flera svenska förlag gått samman för att på nytt ge ut 14 böcker skrivna av de 14 kvinnor som tilldelats Nobelpriset i litteratur. Ge bort allihop, en eller ett urval som en fin gåva.

Böckerna finns här.

2. Min historia av Michelle Obama

Min historia av Michelle Obama
Michelle Obama är en av vår tids mest ikoniska och beundrade kvinnor — och hennes biografi gör sig utmärkt som gåva. Hon skildrar barndomen i Chicago, tiden på Princeton, mötet med Barack Obama och erfarenheterna i Vita huset. En personlig berättelse om med- och motgångar, både i det privata och offentliga.

Boken finns här.

3. Kalla bad av Linda Ahlgren och Linda Vagnelind

Kalla bad
Utnyttja den kyliga årstiden och ge bort en bok om kalla bad. Du behöver varken vara naturmänniska, träningsentusiast eller hälsofanatiker för att börja bada kallt. Allt som behövs är nyfikenhet och en vilja att testa något nytt. En bok med fakta om det kalla badets hälsoeffekter — i både kropp och psyke — och fantastiska, inspirerande bilder.

Boken finns här.

4. Zeinas kitchen av Zeina Mourtada

Zeinas kitchen

Upptäck nya maträtter eller hitta tillbaka till barndomsfavoriter med kokboken Zeinas kitchen. Zeina Mourtada driver en omåttligt populär blogg och har nu samlat sina bästa recept på mat från Mellanöstern och länderna där omkring. De flesta av recepten är varken komplicerade eller tidskrävande och boken passar alla, oavsett erfarenhet.

Boken finns här.

5. Samlade dikter av Karin Boye

samlade dikter karin boye

Nu finns Karin Boyes samlade dikter i underbart fin klassikerutgåva från Albert Bonniers Klassiker. Omslagen har författarporträtt av Jan Landqvist, känd för sina eleganta bokstöd av författarsiluetter. Nyskrivet förord av författaren och Boyekännaren Jessica Kolterjahn.

Boken finns här.

6. Syskonen av Tessa Hadley

Omslag för boken Syskonen
Fyra syskon tillbringar semestern i sin barndoms sommarstuga. Roland kommer med sin nya fru som systrarna inte tycker om. Alice har med sig en gammal kärleks tonårsson som planerar att förföra Rolands dotter. Fran kommer utan sin man som prioriterat turné med bandet. Och äldsta systern Harriet får sin självbild sönderslagen när passionen slår till. Nuet och det förflutna glider in i varandra i en av höstens mest omsnackade romaner.

Boken finns här.

7. Vad var det jag sa? av Emil Jensen


Artisten Emil Jensen samlar sina mest älskade radioframträdanden och varvar med nyskrivna texter. Med en kombination av lyrik och komik vänder han ut och in på sig själv, språket och världen. Texterna rör sig mellan storslagna ämnen och det lilla i vardagen, och Emil visar hur det mest personliga kan hänga ihop med det mest allmängiltiga.

Boken finns här.

8. Lazarus av Lars Kepler

Lazarus
Vad är bättre under jullovet än att sträckläsa en riktigt spännande deckare? Lars Kepler är tillbaka med den sjunde boken om Joona Linna. En död man hittas i en lägenhet i Oslo. När polisen kommer dit gör de en makabert fynd i frysboxen. Offret visar sig vara en gravskändare och trofésamlare. Några dagar senare tar en tysk kommissarie kontakt med Joona Linna om ett mordfall utanför Rostock. Ett vansinnigt mönster framträder som samtidigt är omöjligt att ignorera.

Boken finns här.

9. Stillhet i tidens larm: glädjen i att stänga världen ute av Erling Kagge

Stillhet i tidens larm: glädjen i att stänga världen ute av Erling Kagge

Stillhet är en exklusiv lyx, som är gratis. Men inte under skoltid! På lovet däremot… Vi har den i oss själva och vi kan skapa den när vi vill, under en promenad, i sängen, i bilen eller var som helst – men den kommer inte av sig själv, vi måste skapa den varje dag. Hjälp pedagogen lite på traven med äventyraren Ering Kagges bok som ger 33 försök till svar på frågorna: Vad är stillhet? Var finns den? Varför är den viktigare än någonsin?

Boken finns här.

10. Manhattan beach av Jennifer Egan


I 1930-talets New York tvingas Anna Kerrigan axla ansvaret för familjen efter att fadern försvunnit. När kriget bryter ut får hon jobb på skeppsvarvet och blir senare varvets första kvinnliga dykare. Samtidigt letar hon efter fadern, ett letande som leder henne till gangstern Dexter Styles och hans glamorösa värld. En episk roman om kärlek, gangsters och New York.

Boken finns här.

Missa inget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

En sida till? Fortsätt läs!